Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Fit & Fun Factory organiseerde Naast Paaseieren zoeken in Speeltuin 'De Vreugdegaard' ook een paasspeurtocht
   
Middenbeemster, 14 april 2017 ,
De dames Manon, Sharon en Cherise van Fit & Fun factory hebben zich het belang van jeugdwerk in Middenbeemster aangetrokken. Regelmatig organiseren ze kleuter- en kinderactiviteiten in het BeeJeegebouw en de aangrenzende speeltuin 'De Spelemei'. Dat was ook het geval op vrijdagochtend 14 mei. Ze organiseerden een zoekactie naar paaseitjes in de Speeltuin. De belangstelling van ouders en grootouders van peuters in de leeftijd van 2 t/m 5 jaar bleek groot om hun kleuters aan deze eierzoekactie mee te laten doen. Tegen klokslag 11.00 uur stond een grote menigte op het startsein te wachten.
 
Voor een deelnemersprijsje van slechts 1 euro konden de kleintjes en hun fans even heerlijk in de buitenlucht verblijven en zoeken naar de suikerzoete schatten, die overal in de speeltuin verstopt bleken te zijn.   De kleintjes stonden natuurlijk te popelen om te gaan zoeken. Sommigen waren al langs het lint geglipt, maar de 'juffen' van Fit & Fun Factory bleken streng en de gevonden eitjes moesten teruggelegd worden.
 
Zoals het hoort wachtte daarna iedereen daarna rustig met op het startsignaal.   Ze hadden allemaal een secondant bij zich, die natuurlijk soms stilletjes aanwijzingen gaf.
 
 

Cherise liep met een blauwe emmer rond, waarin de bakjes met de gevonden eitjes geleegd konden worden. En keurig netjes kwamen ze die allemaal afleveren, al hadden ze wellicht de chcoladesnoepjes liever meteen zelf in hun mondjes gestopt.
Na een dik kwartier werd aangenomen dat de speeltuin wel helemaal uitgekamd zou zijn en werd de opbrengst gelijkelijk over de deelnemertjes verdeeld.
Een klein meisje won de hoofdprijs: een gouden haas. Zij had namelijk het speciaal versierde gouden eitje gevonden.
Na afloop van de activiteit liepen nog steeds kinderen te zoeken of er wellicht toch nog ergens een eitje was achtergebleven.

Leuke vragen bij paasspeurtocht door Middenbeemster
De dames van Fit&Fun Factory: Manon, Sharon en Cherise hadden op vrijdag 14 april trouwens een hele dag uitgetrokken voor het organiseren van kinderactiviteiten. Na de middag was het namelijk de beurt aan kinderen t/m 9 jaar. Zij konden meedoen aan een Paasspeurtocht door Middenbeemster. De dames stonden versteld van het hoge aantal aanmeldingen: wel tachtig jongens en meisjes wilden aan de speurtocht meedoen.
Er waren grappige vragen bedacht, die onderweg moesten worden ingevuld. De route was afgebakend met ballonnetjes en de opdrachten hingen met een grote oranje bal in de bomen. Om 14.00 ging het eerste stel jongelui van start vanaf het BeeJeegebouw.
 


 
Was het 's morgens nog somber weer, in de middag begon te zon te schijnen en werd het allemaal wat vriendelijker en minder koud. In groepjes gingen de kinderen op stap en als ze een vraag moesten beantwoorden, was er soms wel een beetje overleg of hulp nodig, bleek wel, want hoe bak je pannenkoeken en wat heb je als ingrediënten nodig?   Een meisje probeerde een voorbijganger uit de tent te lokken, maar ze keek er toch vreemd van op toen het antwoord luidde, dat er slagroom in het beslag moest; de bolleboos van het stel die de vragenlijst puntueel invulde vond dat het bloem, melk en eieren moesten zijn en dat werd door allen toch wel goed bevonden.
 
Een andere leuke vraag die onderweg beantwoord moest worden was: Waarom mag een koe niet bij een voetbalwedstrijd.
Daar kan je wel iets leuks bedenken vond een meisje. Zij had bedacht: "Die roepen allemaal boe boe!" Maar ja, of dat het goede antwoord was?
  Nauwelijks waren de laatste stelletjes vertrokken of de eerste groepjes kwamen al weer terug. En omdat het zulk lekker weer werd, was het even heerlijk verpozen in de speeltuin. Toen iedereen weer binnen was spreekt het voorzich dat er ook weer paaseieren aan te pas kwamen.