Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Middenbeemster, 28 april 2017  
door Geert Heikens
Toegegeven, in 2016 was het proppievol in het Gemeentehuis tijdens ‘de lintjesregen’. Om alle mensen een plek te geven, waren de meeste stoelen weggehaald. Een van de bezoekers werd bevangen door de hitte. Dat was niet naar de zin van het College en dus werd besloten het dit jaar iets anders te doen.
Woensdag 26 april was voor de vier kersverse nieuwe leden van de Orde en hun aanhang. Donderdag 27, Koningsdag, was voor alle eerder gelauwerde bewoners. Allen hadden vroegtijdig een uitnodiging ontvangen om klokslag half elf aanwezig te zijn in de hal van het gemeentehuis.Deze was voor de gelegenheid omgetoverd tot een feestelijke zaal.
 
  Vrijwilligers
Met slingers, gouden stoelen en veel, heel veel oranje. Inclusief het bittertje. Ronde tafels waar in de loop van de ochtend nog stoelen bijgezet moesten worden om ook de spontaan aankomende gasten een zetel te geven.
Eerlijk is eerlijk: het was goed toeven van mensen die elkaar veelal kenden van het vrijwilligerswerk.  Want dat was toch de basis waarop ze allen een lintje hebben ontvangen. Het thema vrijwilligerswerk en kwaliteit van onze gemeenschap kwam ook aan de orde in de speech van burgemeester Joyce van Beek.
Ze legde daarbij een relatie met de ondersteunende initiatieven vanuit het Koningshuis.
Aubade
Om half twaalf werden alle gasten uitgenodigd om naar buiten te gaan waar onze Koninklijke Fanfare gereed stond om een aantal marsen ten gehore te brengen.
Gelukkig waren er ook op dat tijdstip nog een redelijk aantal bewoners aangeschoven om deze aubade mee te maken. Want dat was het.
Een traditie in ere hersteld. Na het zingen van het Beemsterlied en het Wilhelmus werd  de  vlag in top gehesen. 
Koud was het. Maar droog. En af en toe piepte het zonnetje behaaglijk tussen de wolken door. 
Een geslaagd evenement.