Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Geheel gerenoveerde tennisbaan LTC Beem-Star
om door een ringetje te halen
   
Middenbeemster, 4 april 2017

De opening van de geheel gerenoveerde tennisbaan van LTC Beem-star aan de Rijperweg in Middenbeemster vond op 2 april 2017 plaats onder welhaast zomerse omstandigheden.
Veel belangstellenden genoten van de koesterende zon op het terras en de leden sloegen in afwachting van de officiële opening door voorzitter Tileman van den Heuvel op de nieuwe baan al een balletje op.
Ze waren verrukt over de met zand bestrooide fraaie kunstgrasbaan.
In een sfeer van trots en gemoedelijkheid verwenden de dames van de catering alle aanwezigen gul met hapjes en drankjes.

 
Het is een enorm karwei geweest om tot dit resultaat te komen. Zie daarvoor de fotopagina op de eigen website van Beem-star   Om een betere afwatering van de speelvelden te krijgen moesten zo ook de bomen aan de slootkant gekapt worden.
 
In de eveneens opgeknapte kooi konden jongelui het even tegen zichzelf opnemen of tegen het grote doek met ronde 'kleefplekken' .   Alle jeugdleden vanaf de pukkies van amper zes jaar demonstreerden onder leiding van de trainer hun behendigheid.
 
Klokke 14.30 uur liep de voorzitter de baan op om zijn trots over leden en vrijwilligers, die bij de restauratie betrokken waren te uiten en ze een bloemenhulde aan te bieden. Het waren de mannen en de vrouwen van het gesproken en geschreven woord, de daadkracht met de spieren en natuurlijk ook de organisatie van deze feestelijke dag.
 

Er kwamen zoveel namen voorbij dat in dit verslag met slechts de foto's moet worden volstaan. De sponsors werden ook niet vergeten onder meer werd het VSB fonds genoemd dat het mogelijk maakte de windschermen aan de hekken rondom, uiteraard met fraaie reclamebelettering, aan te schaffen.

 
Ook werden woorden van dankbaarheid aan het adres van sponsors en instanties door van den Heuvel niet vergeten. In de persoon van wethouder Aafje Zeeman kreeg de Gemeente Beemster eveneens grote dank te horen.   Ter bekrachtiging van het officiële gedeelte van deze feestelijke dag werden het jongste en het oudste lid uitgenodigd om met de rackets en de speciale blauwe tennisbal de opening symbolisch te verrichten.
De tennisbanen konden officieel weer in gebruik worden genomen en dat gebeurde met een korte demonstratiepartij door twee topspelers. Daarna konden alle de talentvolle, maar ook de iets mindere 'tennisgoden en -godinnen' genieten van de nieuwe tennisbanen.

 

Nieuwe bomen geplant
Wethouder Zeeman verklaarde waarom het kappen van de bomen nodig was geweest in verband met de afwatering voor ook de veiligheid. Gelukkig hebeen leerlingen van De Blauwe Morgenster tijdens de Nationale Boomplantdag op 22 maart er voor gezorgd dat er weer nieuwe bomen werden geplant. Ze zullen weliswaar niet zo hoog worden, maar toch zorgen voor een groene zone rond de tennisbanen.