Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Wandelen in sprookjesbos familie Visser aan de Purmerenderweg
   
Middenbeemster, 9 april 2017
Tijdens haar wandelingen en journalistieke activiteiten die Daniëlla Ernsting zo af en toe voor Binnendijks doet, maakt ze vaak met deze of gene een praatje. Zo komt ze er achter wat er in Beemster zoal aan bijzonders te zien valt en waar zij met haar wandelgroep eens een kijkje kan nemen.
Tijdens de High Tea in Zuidoostbeemster ontmoette ze de heer en mevrouw Visser die aan de Purmerenderweg wonen.
Visser vertelde dat het perceel waarop zijn huis staat, vroeger een fruitboomgaard is geweest. De firma Koelemeijer was zo´n dertig jaar geleden nog bezig met de aanleg van zijn prachtige modeltuinen. De grond waar Visser nu de eigenaar van is, wilde hij veranderen in een modelbos met 500 meter wandelpad.
 

 
De aandacht van Daniëlla is tijdens gesprekken gefocust op mogelijke interessante mededelingen dat er ergens iets te beleven valt en ze vroeg meteen aan de heer Visser of ze met haar groep eens in dat bos mocht wandelen. Daar bleek hij geen bezwaar tegen te hebben en een afspraak werd gemaakt voor woensdagmorgen 5 april om half tien.
Het was deze dag prachtig lenteweer, alhoewel een beetje fris. Direct achter het huis ligt een prachtig groot gazon, waar de bomen rondom al een klein beetje kleurden.
 
De wandeling leidde tot een bruggetje over de sloot en daar lag een prachtige grote vijver met een idyllisch vlondertje, omzoomd door narcissen en net opkomende varens. Het bos bood een weldadige rust.... al was het geraas van het verkeer op de A6 toch goed te horen. Maar ook is het onvoorstelbaar dat voorbijgangers langs de Purmerenderweg zich niet bewust zijn van de schoonheid die hier vlak achter verborgen ligt.
 
Het 500 meter lange wandelpad slingerde langs paadjes met sprookjesachtige naambordjes als mussen-, kikker- en kabouterpad. Visser vertelde dat hij eens per jaar een kleuterklas uitnodigt om deze boswandeling samen met hem te maken en dat de kleintjes daar heel erg van genieten.
 
De groep liep op zacht verende bosgrond langs hoog oprijzende bomen.Kijk, De rode ribes staat ook al in bloei en een fruitboom bleek die zit vol knoppen.
  Het bos is zelfleverancier voor de snippers op de paden. De bomen groeien op de vruchtbare Beemster klei immers zo snel dat er veel gekapt en uitgedund moet worden.
De wandelaars zagen ook overal tussen de snippers weer nieuwe bomen ontspruiten. "Het is onbegonnen werk om dit handmatig te wieden, aldus Visser. "Ja het onderhoud van dit bos is behoorlijk tijdrovend. Gelukkig ben ik nu met pensioen."
Midden in het bos is ook een kampeerveldje met een houten blokhut. "Hier willen onze kleinkinderen graag bivakkeren, maar als het 's zomers erg warm is, is dit ook voor ons zelf een heerlijk koel plekje", aldus de eigenaar van dit prachtige stukje bos in de Beemster.