Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Er viel veel te genieten bij Muziek aan de Middenweg
Middenbeemster 20 augustus 2017    
Op zondag 20 augustus werd al weer voor de vijftiende keer Muziek aan de Middenweg gehouden.
Muziek aan de Middenweg heeft in wijde omtrek inmiddels grote vermaardheid gekregen en trekt al meer publiek. Dat is niet in het minst door de kwaliteit van de muziekgezelschappen die de organisatie 'Stichting Muziek aan de Middenweg' weet uit te nodigen, maar ook door de sfeer. Zo bieden bewoners langs de Middenweg gelegenheid om een duo, trio, bandje of combo een gastvrije plek op zijn/haar erf.
Dit keer zorgde een gele old timer bus er voor, dat de bezoekers langs de Middenweg van Noord- naar halverwege Zuidoost vervoerd werden. Natuurlijk was de fiets op deze halfbewolkte augustusdag een goed alternatief voor de auto om van de ene plek naar de andere te gaan. Maar het meeste publiek bleef toch eigenlijk wel plakken op de Marktpleinen van Middenbeemster, waar het gezellig druk was en waar tevens ietwat bescherming werd geboden tegen de toch wel frisse wind. Daar waren de muziekgroepen ook wel gecentreerd en meerdere terrasjes presenteerden zich aanlokkelijk met koffie en gebak.
Wie zo veel mogelijk wilde genieten van deze dag en de zo van aard verschillende optredens, kon in één uur twee bezoeken afleggen. De starttijden waren afwisselend op het hele en het halve uur vanaf 12.00 tot 16.30 uur.
 
Het terras van het Beemster Spijshuis bood gastvrijheid aan Cookin Jazz met zangeres Leonie Letter. De muzikanten, die een stabiele, swingende ritmesectie lieten horen, waren Wim Nijveld drums, Faroek Abdoelrahman bas, Wim Beekman gitaar en Martijn Hummel altsax.   In de mudvolle Keijserkerk trad Barbershopkoor Whale City Sound uit Zaandam onder leiding van Floor van Erp op: een bijzonder inspirerend optreden waarbij de heren hun zin in zingen niet alleen lieten horen maar het enthousiasme ook in bewegen uitten.
 
In een eveneens tot de laatste plaats bezette Onder de Linden lieten Leticia Bal en saxofonist Paul Weiling van “Maestra marimbera” genieten van hun Quartier Latin dat ze een samenvatting noemden van hun swingend, eigenzinnig en avontuurlijke programma met Afrikaanse, Andalusische en Latijns-Amerikaanse muziek en Jazz.   Wie zijn ogen even van het duo kon afwenden zag aan de wanden van Onder de Linden een fraaie expositie van schilderijen van Wilma Konijn. Eén daarvan zal de aandacht zeker wel even getrokken hebben, namelijk het stukje Marktplein dat op een heel ander en meer rustig moment met laagstaande ochtendzon moet zijn geschilderd.
 
Op een nog een ander terras op het Marktplein bij de Eterij en Alles met Liefde was er niet voor iedereen aan de tafeltjes een plek. Veel omstanders genoten staand van de gezellige Caribische muziek van Trio Tanoskos.   Indachtig het advies op het programma van Muziek aan de Middenweg om de beentjes van de vloer te laten gaan, waagden deze dame en heer zich daar aan een dansje
 
Gezien het wisselvallige weer was door Museum Betje Wolff gekozen het optreden van Ilse en Michel niet in de tuin maar in het koetshuis te houden.
Dat gaf helaas maar beperkte toegang. Achter de ruggen kon het publiek toch nog wel luisteren de mooie melodieën.
  In het museum zelf bleef het erg rustig. Bezoekers van Muziek aan de Middenweg zullen helaas niet hebben gedacht aan de prachtige, heerlijke en bijzondere Betje Wolff bonbons, die konden worden aangeschaft als aandenken aan deze gelukkig niet met regen maar wel met mooie muziek overgoten dag.
 
In het Bezoekerscentrum viel te genieten van dichterlijke kleinkunst door Bearveldt & Gravestein.
Het thema van dit 20 minuten (en geen seconde langer) durende optreden was tijd. "Waar blijft de tijd?" Met liedjes en verhalen en vaak onbegrijpelijke teksten stelden ze de tijd aan de kaak met de stelling: "Wat is de wereld zonder tijd?"
  Om dit te demonstreren liet Bearveldt een ingenieuze zandloper zien.
Waar de andere lokaliteiten reeds van te voren waren volgestroomd, kwam het publiek hier maar aarzelend binnen. Was op deze plek wellicht sprake van een drempel? Toch werd het ook hier zo successievelijk een 'volle bak' en dat verdienden de heren met hun inspirerende muzikale optreden zeker.