Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Foto impressie WK GAMES Kermis Westbeemster
Westbeemster, 26 augustus 2017
Onder ideale (weers) omstandigheden zijn zaterdagmiddag 26 augustus de WK Games in Westbeemster gehouden. Voor alle leeftijdsgroepen waren er door het Volksspelencomité aantrekkelijke behendigheidsspelen opgesteld op het grasveld voor en het plein naast de Kerckhaan.  Daar werd gretig gebruik van gemaakt.
 
Geblinddoekt blikjes van paaltjes slaan met aanwijzingen van omstanders valt nog niet (“naar links…..oh nee, rechts bedoel ik”). De eendjes lieten zich ook niet altijd makkelijk vangen. Hoe geconcentreerd je ook was, de stokken van het stokkenspel waren veelal toch net iets sneller. Zeker aan het begin.
 
Het parkoers  met de kratten vroeg om behendigheid maar zeker ook tactisch inzicht. De puzzel van het wapen van de Beemster, maar dat gold voor meer onderdelen,  toonde de technische vaardigheden van het comité.
 
Klapper, ook voor mij, was de beklimming van de toren. Vanaf de plek waar de klokken hangen (voor de veiligheid waren ze even uitgeschakeld!) hadden de kinderen een prachtig uitzicht over hun dorp en ver daarbuiten.  
 
Op zeven plaatsen waren grote letters verstopt die samen het thema van de middag vormden: WK Games. De klim omhoog en omlaag was al een olympische opgave.
Geert