Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Beemster tegel voor 'Onbekende' vrijwilligers
Middelwijck en Middelhof
Middenbeemster, 12 december 2017
Wie kent ze niet? Die 'onbekende´ vrijwilligers? Zij steken hun handen uit de mouwen op velerlei gebied omdat ze het belangrijk vinden dat er veel activiteiten mogelijk worden en dat alles zonder daarvoor op de loonlijst te staan. Soms wordt iemand persoonlijk in het zonnetje gezet omdat diegene al tientallen jaren in stilte zich van zijn/haar taak heeft gekweten, maar burgemeester Joyce van Beek vond dat zij namens de Gemeente Beemster eens dank wilde uitbrengen aan een hele groep vrijwilligers van Middelwijck en Middelhof, die door hun inzet het leven voor de bewoners van Ouderencentrum Middelwijck veraangenamen. Daarom kwam de burgemeester op dinsdag 12 december de tegel persoonlijk uitreiken.
De middag dat alle vrijwilligers bij elkaar komen voor de traditionele kerstborrel bleek voor deze uitreiking een uitstekende gelegenheid. Voor zover iedereen aanwezig kon zijn was een hele zaal vol vrijwilligers. Namens allen namen Hannie de Jong van de dagopvang en Liset Plugboer van de themabuffetten de tegel in ontvangst.
  En daarna werd de hele groep met de burgemeester in het midden door fotograaf Geert Heikens op de foto gezet. Tijdens het nuttigen van een de kerstborrel bleef ze nog even gezellig napraten.
Natuurlijk ging de Beemster tegel, een ontwerp van de Beemster keramist Bob Ernsting, rond, zodat iedereen deze even van dichtbij kon bekijken.
Naar verluidt zal dit bewijs van gemeentelijke waardering een plekje krijgen in de recreatiezaal van Middelwijck, die kortgeleden de titel ´De Tuinkamer´draagt.