Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Intieme Kerstviering Vriendschappelijk huisbezoek in Keijserkerk
Middenbeemster, 15 december 2017    
In de dagen rond de Kerst zijn natuurlijk de Keijserkerk in Middenbeemster en de Kapel in Zuidoost de plekken waar velen bijeenkomen voor een gezellige kerstviering of muzikaal verpozen. Zie maar de lange lijst activiteiten die ds. Nico Schroevers voor de agenda van deze site heeft gestuurd. Eén van de hoogtepunten is wel de kerstmiddagen die het team Vriendschappelijk Huisbezoek van de Gezamenlijke Beemster Kerken aanbieden.
Zo werden in Zuidoostbeemster op donderdag 14 december en in de Keijserkerk van Middenbeemster deze kerstvieringen voor gehouden. Deze mogen zich altijd verheugen op veel ouderen die genieten van de altijd weer intieme en supergezellige middagen, waar behalve veel samenzang en het aanhoren van de mooie Kerstverhalen, verteld door de gezamenlijke pastores Zr. Corrie Laros, pater Luis Weel en Ds. Nico Schroevers, ook de innerlijke mens behoorlijk verwend wordt. De gasten scharen zich dan rond de tafels waar de koffie- en theepot door vrijwilligers bij binnenkomst al rondgaat en Marie Schroevers een hartelijk welkomstwoord uitspreekt. Na het gezamenlijk gezongen 'Nu zijt wellecome' was het pater Luis Weel die nog het altijd weer zo ontroerende verhaal rond de geboorte in Bethlehem vertelde.
 
Bij elke tafel bediende een vrijwilliger de gasten met lekkernijen..   De kerstliederen, op orgel begeleid door Jan Pronk, werden geestdriftig aangeheven
 
Een heel bijzonder Kerstverhaal vertelde zr. Corrie Laros van de Doopsgezinde Kerk over de oermoeders van Jezus: Rachel, Tamar, Bathseba en Ruth. Ze had daarvoor een tafeltje ingericht met voorwerpen die deze vrouwen symboliseerden, zoals een baboeschka, een 'olijftak', een ananas en een roos.   Een heel verrassend hoogtepunt op het programma in de Keijserkerk was wel het optreden van het Rusalki kwartet: Peppina MacRuairie, Tania Iina, Frouke Flieringa en Saskia Jelsma, die gekleed in fraaie costuums de sterren van de hemel zongen in liederen rond de kerst uit Oosteuropa. Hopelijk komen ze nog eens terug.