Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Yvonne Bouwman computerhulp aan huis
Middenbeemster, 15 februari 2016    
Wie heeft nooit de frustrerende ontdekking gedaan dat zijn/haar PC na het opstarten een zwart scherm vertoont en dat altijd net als je snel even een mailtje wilt sturen... Niet iedereen heeft een whizz kid bij de hand die even snel de storing kan verhelpen. Dan zit je met je handen in het haar.
Sinds kort is in Middenbeemster echter iemand, die graag de mensen wil helpen door computerhulp aan huis aan te bieden. Dat is Yvonne Bouwman. Ze is net afgestudeerd aan de MBO administratief met onder meer ICT vakken. Ze vindt het bovendien erg leuk om de computer alle geheimen te ontfutselen en daar is ze zo handig mee, dat ze al flink wat buurtjes uit de nood heeft kunnen helpen.
  Yvonne begon als computerhulp toen ze midden in een periode zat van solliciteren naar een baan. Ze wilde namelijk de vrije uurtjes die ze thuis doorbracht iets zinnigs om handen hebben. Het helpen van mensen beviel haar steeds beter.
Dat nu in Middenbeemster iemand is die deze service kan geven, kwam natuurlijk ter ore van deze site en er volgde een prettig onderhoud met de jongedame, die vertelde dat ze de mensen niet het vel over de neus wil halen. Zo vindt ze dat Student aan Huis voor veel portemonnees eigenlijk toch te duur uitvalt.
Windows 10
"Als ik bij iemand wordt geroepen, kijk ik eerst of ik de computer kan opstarten en afsluiten. Bij Windows 10 moet dat drie keer achter elkaar, "zegt ze. "Dat is een trucje, een extra beveiling, die Windows heeft ingevoerd. De oudere versies van Windows hebben dat niet.
Als ik dan in de 'veilige mode' kan opstarten, zie ik meteen of het een virus betreft of dat de PC alleen maar is vastgelopen. Meestal kan ik een virus snel verwijderen, maar soms is er meer aan de hand en dan moet je gaan zoeken."
 
Het zou allemaal wel helpen als de mensen maar een goede virusscanner hebben geïnstalleerd. Meestal is dat wel het geval en de meeste virusscanners zijn wel goed. "Soms zijn de mensen echt heel huiverig voor een computer en durven niets te downloaden", aldus Yvonne. "Bijvoorbeeld updates. Ik kom wel eens bij iemand, die meerdere updates 'in de wacht' heeft staan. Ik doe dan wat nodig is om de pc weer aan de gang te krijgen, zoals het opschonen, d.w.z. verwijderen van alle overbodige bestanden. Dan ga ik rustig naast hem/haar zitten en leer ze hoe ze on-line een bankoverschrijving kunnen doen of help ze bij het invullen van de belastingaangifte."

Inmiddels heeft Yvonne echter een leuke job gevonden en heeft ze helaas geen tijd meer voor deze computerhulp.