Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Verkiezingen in het vizierv
Beemster heeft ruime keuze - niet alles even lekker!
Middenbeemster, 26 februari 2017

Ze staan er weer: de verkiezingsborder met de affiches van alle partijen waar het de Beemster betreft. Maar liefst 24 partijen hebben hun affiche daarop geplakt. Voor heel Nederland zijn er overigens 28 politieke partijen die aan de verkiezingen.
Onder de 24 partijen die de Beemster borden tonen, zijn er wel zeven die hun lijsttrekker minister-president willen zien worden. Helaas is deze begeerlijke functie dus slechts voor maar één persoon weggelegd.
Voor Beemster wordt het moeilijk kiezen, want tijdens de gemeentelijke verkiezingen is de lokale Beemster Polder Partij (BPP) altijd behoorlijk favoriet. Landelijk doet de BPP echter niet mee. Onder de vele nieuw-opgerichte partijen heeft zich nu wel een landelijke lokale partij aangemeld.
Nee, we noemen geen namen. De flyers zullen ongetwijfeld wel rijkelijk in Beemster worden verspreid. Er is slechts één die ze allemaal vóór was, maar ik vraag me af welke 'flaaieraar' de Beemster brievenbussen met zijn boodschap heeft bevuild.
De lijsttrekker van deze partij is evenwel op 31 januari gearresteerd wegens de extreme standpunten in zijn verkiezingsprogramma...