Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Midzomerfeest op IJsbaan Middenbeemster door Fit & Fun Factory
Middenbeemster, 8 juli 2017
Het was op zaterdagmiddag, 8 juli een heel gezellige boel op het IJsbaanterrein aan de Tob. de Coenestraat. Daar werd namelijk voor de eerste keer door Manon, Sharon en Cherise van Fit & Fun Factory een kindermidzomerfeest georganiseerd. De hele middag werden wel 64 kinderen op een geweldige manier bezig gehouden met sport en spel. De organisatie liep op rolletjes, de spelletjes waren heel creatief en werden dolenthousiast gespeeld. Veel moeders en ook vaders bleken bereid om bij de spelletjes te helpen.
 
Hoe loop met z'n vieren in één broek? Dat bleek nog niet zo eenvoudig te zijn. Een spelletje dus waar veel om gelachen werd.   Uiterste concentratie vereiste het spelletje waarbij een vierkant gelegd moest worden van allerlei driehoeken.
 
De spijkerpoeprace bleek eveneens niet zo eenvoudig als de deelnemertjes dachten, maar gaf ongetwijfeld dolle pret.   Aan een riem werd een touwtje bevestigd met daaraan een spijker en die moest precies in de flessenhals gemikt worden.
 
Moeilijke spelletjes waren ook het stoklopen en de eierenestafette.   De kinderen lieten zich het ijsje dat rondgedeeld werd heerlijk smaken.

Zo tegen haf vier, toen alle spelletjes gespeeld waren arriveerde, zoals aangekondigd, even later de brandspuit van de Vrijwillige Brandweer Beemster. Nieuwsgierig keken de kinderen toe hoe de slangen werden uitgerold en toen liet de grote brandspuit zien hoe hoog deze wel kon spuiten. Een gordijn van water werd boven het grasveld ‘opgehangen’. De jeugd vermaakte zich enthousiast onder de grote verkoelende waterstraal, die soms het zicht op de brandspuit helemaal ontnam.