Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Succesvolle start Noord-Hollands Selectiekoor
Middenbeemster, 15 juli 2017

Amper een half jaar bestaat het Noord-Hollands selectiekoor en nu al zijn de eerste successen gerealiseerd. Het koor voor jongeren tussen 10 en 17 jaar maakte een onstuimige groei door en op dinsdag 11 juli gaf het koor in de Kapel van Zuidoostbeemster een orenstrelend zomerconcert.

In een half jaar tijd is het koor in ledental nagenoeg verdubbeld (van 10 naar 19 leden). Dat zal niet in de laatste plaats komen door de aanstekelijke en inspirerende dirigent Josephine Straesser. Er wordt klassiek en wereldmuziek gezongen en het komende jaar zullen de kinderen zelfs al mee doen aan een Europese wedstrijd en dat nog los van de diverse aanvragen voor het komende koorjaar. Het koor bestaat inmiddels uit kinderen van 9 verschillende gemeentes rondom de Beemster en Purmerend.
Het zomerconcert in de Kapel van Zuidoostbeemster was speciaal voor ouders en genodigden en het publiek kon zijn oren nauwelijks geloven: het niveau van het koor is zeer hoog en het enthousiasme druipt ervan af.
Het werd het een hele happening want desgevraagd deed het publiek mee aan de inzingoefeningen, aangevuld met yoga-oefeningen om de juiste toon zo zuiver mogelijk te kunnen voortbrengen.
Na de zomervakantie hervat het koor de repetities in De Z-inn Kapel, Wilhelminasingel te Zuidoostbeemster. Op 19 september wordt een openbare repetitie gehouden vanaf 19.00-19.30 uur. Kinderen en hun ouders zijn dan van harte welkom en wie weet zingen er dan over enige tijd nog meer kinderen mee met het Noord-Hollands selectiekoor.

Tekst en foto's: Martha Oortman Gerlings.