Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
De klas van Paul van Trotsenburg
Middenbeemster, 4 juli 2017

In het interview met Paul van Trotsenburg in juli noemde hij de namen op van enkele klasgenootjes op de lagere school van Middenbeemster, toen nog de 'Klim-Opschool´: Bart Schooneveld, Jaap Vos en Klaas Leguit. Paul zou het erg leuk vinden om deze drie nog eens te ontmoeten, maar waar hij al jaren niet meer in de Beemster woont en hier alleen nog komt om zijn moeder te bezoeken, zal de kans dat hij Jaap, Klaas of Bart nog eens tegen het lijf loopt, zeer gering zijn.
Paul vertelde ook, dat hij als enige leerling van zijn klas voor het voortgezet onderwijs naar Purmerend ging en dat hij ze daarom allemaal uit het oog had verloren.
Het leek mij toen leuk om bij het artikel een klassenfoto te plaatsen, maar die bleek heel moeilijk te vinden. Moeder Trotsenburg had hem niet in haar fotoboek en heeft veel moeite gedaan om er toch aan te komen, wat niet gelukte. Zelfs Cor Roet, die al jarenlang ijverig oude schoolfoto´s verzamelt, had deze jaargang helaas nog niet in zijn archief.
Toch kwam als verrassing de hieronder staande kiek te voorschijn. De moeder van Peter Boots kwam er triomfantelijk mee aan. Ze kon zich de namen van Paul en zijn klasgenootjes die op 5 december 1971, 46 jaar jaar geleden dus voor de fotograaf stonden, echter niet meer herinneren.

Die leuke kindersmoeltjes van toen tellen nu allemaal al ruim een halve eeuw. Daarom krijgt deze foto alsnog een plekje op deze site.