Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Spelletjes en speurtocht en toneelvoorstelling tijdens Zomerfeest
voor groepen 1 en 2 van de Blauwe Morgenster
Middenbeemster, 22 juni 2017    
  De leerlingetjes van groep 1 en 2 van De Blauwe Morgenster hielden op donderdagochtend een zomerfeest in en rondom de school. Een betere zonnige, warme dag hadden ze niet kunnen prikken, maar gelukkig stond er een heerlijk koeltje. Het feest speelde zich af op de schoolpleinen rond de school en in speeltuin De Vreugdegaard. Er waren op de schoolpleinen tafeltjes gezet, waaraan de kleintjes spelletjs deden of tekenen, prikken, plakken en kleuren. Veel waren in feestkleding verschenen, bijvoorbeeld als roodkapje, batman, ridders of elfjes.
Er was een wandelspeelgoedroute uitgezet, met als eindpunt de speeltuin. Daar verzamelden de groepjes zich en kregen de kinderen wat drinken en een versnapering.
 
Veel vaders en moeders hielpen een handje bij het begeleiden van de kleine groepjes, die vanaf de school de uitgestippelde route volgden. Onderweg moesten ze opdrachten uitvoeren, met als thema: sprookjes.
Zo passeerden ze in de schaduw van de school de heks van Hans en Grietje. Die vroeg of ze wisten wat ze tegen Hans en Grietje zou hebben gezegd. Dat wsten ze wel: "Knibbel, knabbel, knuisje"... Daarna wilde de heks aan het takje voelen dat ze hadden meegenomen. Best griezelig, hoor!  
Maar het bleek toch geen echte boze heks te zijn, want na dit onderzoek mochten ze een van de kleurige 'snoepjes' uitzoeken, die aan de struiken waren opgehangen.
 
Onderweg hing aan de leuning van het bruggetje een groene kaplaars en ze wisten meteen dat dit het sprookje van de gelaarsde kat was.   In het kruip-door sluip-door paadje naar de Speeltuin lag iemand te slapen, maar wie? Dat was een heel moeilijke vraag.
Na deze activiteit werd in de 'Blauwe zaal" van de school een toneelvoorstelling gegeven.