Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Bloeiende Perelaar wint Discovery Cup

Soms wordt een bijzondere activiteit niet doorgegeven aan deze site. Dat gebeurde bijvoorbeeld tijdens de uitreiking van een wisseltrofee voor een techniekproject waar obs Bloiende Perelaar in Zuidoostbeemster.
Gelukkig stuurde Martha Jonk namens de Beemster Ondernemers Vereniging onderstaand verslag toe. Niet alleen Nijdra uit de Middenbeemster heeft de deuren open gezet voor de jeugd van groep 7 om een kijkje te nemen in het bedrijf maar ook Van ’t Hek en Fort Resort Beemster doen jaarlijks aan het project mee,  zodat dit toch wel even genoemd mag worden op deze site. Gefeliciteerd Bloeiende Perelaar!

Op 16 juni was het in Zuidoostbeemster feest op basisschool De Bloeiende Perelaar. Aan de leerlingen van groep 7 werd namelijk De Discovery Cup, de wisseltrofee van het techniekproject MiG-KiT, uitgereikt.
Zij zijn dit jaar de winnaars van de wedstrijd die aansluit op de jaarlijkse bedrijfsbezoeken voor groep 7. Deze leerlingen maakten aansprekende beeldverslagen, waarbij technisch beroep en - proces goed voor het voetlicht kwamen.
Een powerpoint met film van het bezoek aan het bedrijf Nijdra scoorde het beste. Vertegenwoordigers van Nijdra waren dan ook bij de uitreiking aanwezig.
De jury kende de tweede prijs toe aan de Van Randwijkschool in Ilpendam en er waren eervolle vermeldingen voor de Waterlandschool en Trifolium.
Er zijn inmiddels 30 basisscholen lid van MIG, het tech-netwerk van Waterland. Deze scholen kunnen met de leskist MiG-KiT meer praktische aandacht aan techniek besteden. Ook konden 940 leerlingen van groep 6 dit jaar mee doen aan het PET-event, een techniekbeurs in de Beukenkamp.  Zo’n 600 leerlingen van groep 7 gingen dit jaar op bezoek bij bedrijven in de regio Waterland. Volgend jaar volgt een nieuwe ronde bedrijfsbezoeken met nog meer deelnemende scholen. Natuurlijk ook met de aansluitende wedstrijd om de Discovery Cup!