Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
'In de emmer 3' wint Gouden Klomp op Kampioenschap Boer&GolfB
Waar www.beemsterbengel.nl zich voornamelijk bezig houdt met lokale activiteiten en nieuwtjes, is op deze pagina een uitzondering gemaakt voor het ingezonden verslag van een evenement net even over de dijk, in Oudendijk. Wellicht hebben veel Beemsterlingen aan dit kampioenschap meegedaan of kwamen er kijken.
  Op zaterdag 17 juni en zondag 18 juni is bij Eetcafé Les Deux Ponts in Oudendijk het 12e Open Kampioenschap Boer&Golf gespeeld.
Maar 66 teams bestaande uit vier personen hadden zich aangemeld. Zij waren de gelukkigen die er tijdig bij waren. Het evenement was een zeer korte tijd volgeboekt.
De zonovergoten wedstrijdbaan lag er uitstekend bij. Dit was mede te danken aan het puike werk van de familie Roos, de landeigenaren.
Zowel zaterdag als zondag waren de weersomstandigheden prima. Mede door het enthousiasme van alle deelnemers, het weer en de uitstekende sfeer, is het weekend prima verlopen.

Na de kwalificatierondes op zaterdag werd duidelijk welke 33 teams er naar de Grote Finale gingen en wie de Troostfinale moesten spelen. Zondagmiddag om 12.15 uur werd begonnen met de Troostfinale.
Deze werd uiteindelijk gewonnen door het team “Eentje Toe” van captain Erik Kleiboer. Tweede werd het team “The Shooters” van Xander Raadsheer en derde “Van den Enghel Banden 2” van Kevin Lakeman.

Ook dit jaar werd gespeeld om de Gouden damesklomp. In totaal deden er maar liefst 16 damesteams mee om het kampioenschap, een record. De kampioen bij de dames werd uiteindelijk

 
“Chicks of the sticks” van Tessa Oldenburg met 83 slagen. 2e werden de dames “Animatieteam Nu we er toch zijn” van Linda de Moel met 88 slagen en 3e het damesteam van “The 90’s” van Kim Snoek met 89 slagen.
  Om 15.15 was het de beurt aan de beste 33 teams van zaterdag om te strijden om de titel. De beste teams van zaterdag waren ook op zondag erg aan elkaar gewaagd. Ook onder de andere teams bevonden zich zeer zeker kanshebbers. Team “In de emmer 1” was van alle teams op zaterdag als sterkste uit bus gekomen. Zij hadden slechts 64 slagen nodig over 11 holes.
Daarmee werd de toon gezet en wierp dit team zich op als een serieuze titelkandidaat. Echter op zondag verliep het uiteindelijk iets minder wat resulteerde in een 16e plaats.
De uiteindelijke winnaar werd dit jaar het team “In de emmer 3” van captain Arie Haakman.
Zij legden het parcours in 61 slagen af en mogen zich een jaar lang de 12e Open Kampioen Boer&Golf noemen. 2e werd het team “Derksen Lafeber & de caddies” van captain Hans van Twisk met 62 slagen. 3e werd team “Pornohuis de Agapornus 2” van Ricky Schrekker met 65 slagen.De Wisseltrofee voor “de Beste Outfit” kwam toe het team “Ma Flodder” van Dorise Giling. Door een vakkundige jury werd hun outfit als beste verkozen.
De Fairplay Cup ging dit jaar naar “Vlaaiemdi Poetin” van Edward Bakker. Dit uiteraard vanwege hun sportieve prestaties.