Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Allergenoeglijkste receptie 50-jarige Speeltuin ´De Vreugdegaard´ B
    Middenbeemster, 30 juni 2017
De aanwezigen bij de receptie ter gelegenheid van het 50 jaar bestaan van Speeltuin 'De Vreugdegaard' beleefden op vrijdagmiddag 30 juni 2017 in de speeltuin allergenoeglijkste momenten vol ontmoetingen en herinneringen. Op het terras van het BeeJeegebouw werden oudbestuurders en vrijwilligers door voorzitter Erica Helder, namens het huidige bestuur, welkom geheten. Voorafgaand aan de receptie werd voor de kinderen ook een feestmiddag gehouden met een speelkasteel, leuke spelletjes en versnaperingen. Om 15.30 uur was het echter tijd voor iedereen die bij het bestaan van een halve eeuw even wilde stilstaan. Zeer bijzonder was de aanwezigheid van twee van de initiatiefnemers van weleer: mevr. Jet-Houtman en Cees de Waal.  
  Nu dus wel een paar jaartjes ouder, maar nog steeds Beemsterlingen met hart voor de speeltuin. Cees de Waal keek met ontroering terug op een foto die was gemaakt ten tijde van de opening van de speeltuin op 7 mei 1967. Daarop staat hij samen met de toen heel bekende Beemsterling A.C. Bakker.
Cor Roet had ter gelegenheid van de receptie deze foto uit zijn archief meegenomen. Daarbij haalde hij herinneringen op aan het geitjes van de heer Hellenberg, die een afgebakend plekje van de speeltuin bevolkten. Dat was erg leuk voor de jeugd.
Net als toen werd nu weer bepleit dat in de Beemster ook eens een echte kinderboerderij zal komen.
 
  J.Houtman, die als reddende engel de speeltuin al eens voor ondergang wist te behoeden, verklaarde de huidige ontwikkelingen rond het gebied van de speeltuin en het scholencomplex nog scherp in het oog te houden.
Erika Helder vertelde in het kort de geschiedenis van de speeltuin door de jaren heen.