Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Tweede dag van de rolstoel-wandel4daagse
Middenbeemster, 13 juni 2017    
  Op maandag 12 juni leverde Geert Heikens een verslag aan van de eerste etappe van de Beemster Rolstoelwandel4daagse van Middelwijck. Heel fijn, dat iemand de honneurs waarneemt als je even zelf niet kunt. Als verslaggever van deze site wilde ik toch ook wel even de sfeer te proeven. In april dit jaar vertrouwde activiteiten coordinator Marijke Pot mij al toe, dat enkele vrijwilligers, Charles Friedrichs, Helmut de Voer en Kees plannen in deze richting maakten. Gewoonlijk tracteren ze de bewoners van Middelwijck al elke donderdag op een rolstoelwandeling, die zeker bijzonder wordt gewaardeerd. Daarom bedachten zij dat het leuk zou zijn om in te haken op het vierdaagse thema en dat te 'vertalen' voor de bewoners van het zorgcencentrum.
Natuurlijk is er voor elk van de vier dagen een andere bestemming en op de eerste dag was dat de kantine van Breidablick waar een kopje koffie kon worden gedronken. De tweede dag ging richting Sportcentrum De Kloek. Bij de entree van Middelwijck stonden alle bewoners, 44 in totaal, om klokslag 10 uur klaar voor vertrek. Sommigen waren door hun verzorgers toch een beetje warm ingepakt want ondanks het mooie zomerweer stond er toch een fris windje. Vandaar ging de stoet op weg : het Beatrixpark uit het Kerkhoflaantje in tot de Tob. de Coenestraat. Voor elke rolstoel stond een vrijwilliger klaar om die naar de bestemming koffiepunt te rijden. Rijden met een rolstoel kan zwaar zijn, maar toch ging het in gezwinde pas.  
  Waar Breidablick zonder problemen toegang verleende, bleek de tocht naar Sportcentrum de Kloek wel wat minder rolstoelvriendelijk. Het hek tot de ingang was blijkbaar beter bestemd voor fietsers, maar sommige rolstoelen zijn daarvoor toch een beetje te breed. Het bruggetje over de sloot was ook al een plek waar gemanouvreerd moest worden om er over te komen. Vaak hielp het als de rolstoelen even in de achteruit werden gezet. Het volgende obstakel was de deur van de Kloek, die aanvankelijk slechts aan één kant open kon. Gelukkig was één van de vrijwilligers een beetje technisch aangelegd en kon de andere deur ook open zwaaien, waardoor de entrée vergemakkelijkt werd.
 
De meeste rolstoelers prefereerden de koffiepauze in de kantine te houden, maar buiten op het terras in het zonnetje smaakte de koffie ook opperbest en de laatst binnengekomen rolstoelers konden er nog amper een plekje vinden.
Er moesten maar liefst 88 koppen koffie aangerukt worden om rolstoelers en vrijwilligers te voorzien en er werd ook nog koek bij geserveerd.
 
Ja, deze eerste rolstoelwandel4daagse was een onverwacht groot succes volgens organisator Charles Friedrichs: "Toen we er aan begonnen dachten we dat er misschien 15 mensen in rolstoelen mee zouden willen, maar het werden er veertig."   Friedrichs en andere vrijwilligers zorgden er tevens voor dat de wandelkaarten van de deelnemers keurig werden afgestempeld. Naast deze vrijwilligers ging eveneens een aantal verzorgers van Middelwijck mee.
     
Echt helemaal heerlijk!
Het was een heerlijke zonnige morgen, een heerlijk temperatuurtje, een heerlijke wandeling, een heerlijk kopje koffie en ter verhoging van de feestvreugde was voor deze dame gelegenheid om even mijn kleine hondje te knuffelen. Ze straalde: haar dag kon niet meer stuk.
Maar even over elf was het toch weer tijd om op de breken. In een lange rij gingen de rolstoelers weer richting Middelwijck. Op naar het middageten.
Deze week komen de nog twee resterende dagen aan de beurt: donderdag een tochtje naar het gemeentehuis waar de burgemeester de bezoekers in de raadzaal zal ontvangen
 
Op vrijdag wordt nog een bezoek gebracht aan de kaasboerderij van Groot.
De deelnemers aan de stoet zullen er nog lang over napraten, of misschien ook niet, maar op dat moment hebben ze enorm genoten van deze heerlijk rolstoelwandel4daagse, die dankzij de vele vrijwilligers kon plaatshebben.