Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
HGB Complimentprijs 2016 voor www.beemsterbengel.nl
Middenbeemster, 31 maart 2017
Foto: Geert Heikens

Daar sta je dan opeens: volkomen overdonderd, met een mond vol tanden en ten aanschouwe van een zaal vol leden van het Historisch Genootschap Beemster om uit handen van voorzitter Cees Groot de complimentprijs 2016 in ontvangst te nemen.
En dat, terwijl ik alleen maar aanwezig was om Geert Heikens, de redacteur van Binnendijks, te vervangen omdat hij op deze avond, woensdag 29 maart, verhinderd zou zijn. Ik bleek in de val te zijn gelokt want de bedoeling was heel anders. De prestigieuze prijs die het Historisch Genootschap eens per jaar uitlooft, was namelijk toebedacht aan de maker van deze website: www.beemsterbengel.nl .

Groot noemde de beslissing de prijs toe te kennen was gegrond op het feit dat de Beemster Bengel onder meer veel aandacht besteedt aan de historie van de Beemster en het archief ter beschikking wil stellen van de Erfgoedkamer, opdat deze informatie ook voor een volgende generatie bewaard blijft.

En daar sta je dan met een prachtige vaas van Bob met aan de onderkant de inscriptie: 'Complimentprijs 2016' en een fraaie ruiker en je weet niet wat je moet zeggen... Ook niet tegen al die mensen die mij kwamen feliciteren. Mijn woorden komen er makkelijker uit als ik in mijn kamertje achter de computer mijn verhalen schrijf.
Zoveel waardering ten deel te vallen voor de uren en dagen dat ik mij van deze vrijwillige taak kweet, is een warme balsem op mijn ziel. Hartelijk dank dat die eer mij te beurt viel.