Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
High Tea in Buurthuis Zuidoostbeemster haakte in op NL doet
    Middenbeemster, 12 maart 2017
Buurthuis Zuidoostbeemster hield op zaterdagmiddag 11 maart een reprise van een al twee jaar eerder gehouden en toen zeer gewaardeerde 'high tea séance' in het Buurthuiscafé. De 50 plussers in ZOBeemster bleken er opnieuw zin in te hebben om zich wederom lekker te laten verrassen. Om 14.00 uur druppelden de eerste gasten binnen en veelal werd meteen al iemand uit de buurt ontdekt en werd bij elkaar aangeschoven.
Petra Nederveen en Bartie Klomp van het Buurthuis hadden zich van tevoren al verzekerd van extra vrijwilligers door in het kader van NL doet een oproep te doen. En dat had tot gevolg dat niemand minder dan burgemeester Joyce van Beek en wethouder Welzijn Barbara Jonk zich meldden voor deze leuke uitdaging.
Eén tafel was helemaal bezet door dames uit Zuiderhof, die dit culinaire uitstapje naar het Buurthuis wellicht gebruikten om toch nog eens beter kennis met elkaar te maken. Ook voor uw verslaggever was het een kans om contacten te leggen met bewoners van deze Beemster dorpskern, die er in de nieuwsgaring toch wel iets bekaaid afkomen. Zo ontstonden al spoedig heel geanimeerde gesprekjes, waarbij de vrijwilligers zorgden dat het de aanwezigen aan niets ontbrak. De organisatie die in handen van Petra rustte had er veel werk van gemaakt. De tafels waren feestelijk gedekt met bloemen,schaaltjes met zoete lekkernijen en scones en passend bloemetjesservies. In de keuken was de kok druk bezig met het voorbereiden van diverse hapjes.
De gasten werden echt verwend, te beginnen met thee (of koffie) met gebak. Intussen werden in snel tempo lekkere hapjes geserveerd, zoals een feestelijk versierd toastje, daarna wraps met zalm en kip, een saucijzenbroodje en nog meer lekkernijen en met als kers op de taart een heerlijk verse vruchtenbowl.
De vrijwilligers liepen af en aan en natuurlijk moest daar wel een plaatje van gemaakt worden. Joyce en Barbara als gastvrouwen in het teken van NL doet.
Voor beiden was dit eveneens een mogelijkheid om zich bij de bevolking beter bekend te maken. En gedurende de gezellige babbel en tevreden geroezemoes liepen de uurtjes door. Al weer vier uur; wat ging de tijd snel!

Burgemeester Joyce van Beek besloot deze gezellige middag door alle vrijwilligers lof toe te zwaaien. Uiteraard viel hun een groot applaus ten deel.
Deze High Tea was weer een prima activiteit om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen.

Niet alleen deze activiteit was succesvol ook werd die middag een drukke kinderkleding- en speelgoedmarkt gehouden en er staat nog meer op het programma in maart nl. 19 maart Kampioen Indoor Steenwerpen Zuidoostbeemster en op 21 maart repair café. Lees de website:
www.buurthuiszuidoostbeemster.nl