Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Visit Beemster: nieuw beeldmerk van Beemster onthuld
Middenbeemster, 31 maart 2017
Tekst en foto's Geert Heikens
Onder grote publieke belangstelling heeft burgemeester Joyce van Beek op vrijdag 31 maart het nieuwe beeldmerk van de Beemster onthuld. Voorafgaand aan deze buitengebeurtenis was er een knus samenzijn op de ‘lange regel’ (versnapering) en in het vierkant van stolp Westerhem. Daar memoreerde de burgemeester de acht partijen die zich verenigd hebben met het doel de schoonheid van de Beemster nog meer wereldkundig te maken. “Jaarlijks bezoeken nu zo’n acht miljoen toeristen onze hoofdstad. Beemster ligt op steenworpafstand. Het vraagt enige gecoördineerde inspanning maar we zijn op de goede weg om een deel van hen ook onze kant op te krijgen”.

De secretaris van de Stichting promotie werelderfgoed Henkjan van Meer introduceerde het begrip Beem’sterren’.
Locaties die actief bijdragen aan het bijzondere karakter van onze polder en waar het aangenaam vertoeven is. Deze locaties zullen tijdens de Open Dag, naast alle andere locaties, te bewonderen zijn.
Hij riep interim-voorzitter Harry Roenhorst naar voren om deze te bedanken voor zijn zeer betrokken inzet in de afgelopen jaren.  
Majella van Raalte van Beautiful Minds, de vormgever van het nieuwe beeldmerk, verhaalde in haar inleiding over de  functie van onze polder in de zeventiende en achttiende eeuw.

In die tijd lieten rijke kooplieden de stank van de hoofdstad bij tijd en wijle achter zich om hier tot rust te komen. Nu is deze vervuiling niet meer aan de orde, maar de bijzondere relatie is gebleven.

Nieuwe folder en logo's van de Beem'sterren' Tijdens de onthulling buiten werd tevens de nieuwe folder, inclusief het beeldmerk, uitgereikt aan de aanwezigen. Het echte werk moet nu beginnen!
De vierKANTEN van De Beemster en het merk worden uitgedragen door bijzonder geselecteerde locaties; ‘BeemSTERREN’. Dit zijn enthousiaste en succesvolle ondernemers en organisaties die het cultuurhistorische verhaal van De Beemster graag aan toeristen/bezoekers vertellen. Het zijn unieke locaties waar je kunt rekenen op een gastvrije en warme ontvangst. Het zijn de ultieme pleisterplaatsen wanneer je even wilt genieten van het uitzicht, toe bent aan een kopje koffie, op zoek bent naar een folder, arrangement, route of brochure over de streek, een culturele verrassing of een lekker Beemster product wilt proeven.