Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Ditjes & Datjes bij de thee boven bij Betje
    Middenbeemster, 14 oktober 2017
 
Een kleine 25 vrijwilligers hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging van museum Betje Wolff om de altijd gezellige evaluatie van het zomerseizoen bij te wonen. De tuinkamer is al tijden te klein voor dit soort gelegenheden, maar ook de zolder begint zijn grenzen te tonen.  Het was behaaglijk warm met zijn allen rond de (elektrische) kachel.
Kopje koffie of thee met een bijzondere versnapering: Betje's eigen bonbon. Sinds de actie in mei begonnen is zijn er zo'n 420 doosjes van verkocht. Ook een succes is de film over haar leven. Een prachtige documentaire die niet alleen regionaal maar ook landelijk in de smaak begint te vallen.
Het bestuur toont duidelijk ambitie.  Op termijn een verdubbeling van de bezoekersaantallen. Om hier steun aan te geven is bureau Perspect  in de arm genomen. Om Amsterdam te ontlasten willen we met minibusjes buitenlandse toeristen lokken naar de polder. Met eigen chauffeur. Dus wie het leuk vindt om in Amsterdam een Engelstalige  groep op te halen en na sightseeing in de polder af te zetten bij ons museum: geef je op.
Natuurlijk kreeg het scholenproject Wonen de aandacht die het verdient. Het is absoluut geen schande om bij de Museum Educatie Prijs nipt achter de Kunsthal en het Mauritshuis te eindigen. Chapeau! Volgend jaar vindt uitbreiding plaats van dit project.
 
Tenslotte Aafje en Johan de Jong. Je zal toch maar uitgenodigd worden door de Provinciale Bibliotheek Zeeland in Middelburg om het Betje Wolff Auditorium luister bij te zetten. Zeeland wil haar eigen schrijvers beter op de kaart zetten en daar hoort onze Betje nadrukkelijk bij.
Na afloop was er een verfrissing in de tuinkamer en werden alle aanwezigen op de kiek gezet. Om vervolgens met de traditionele noten van eigen boom  huiswaarts te keren.
Op proef worden vanaf januari tot en met april de openingstijden op zondag verruimd van twee uur naar twaalf uur. Bij al deze ambitie past uiteraard uitbreiding van het team. Niet alleen bestuurlijk. Maar op tal van fronten kunnen nieuwe mensen ingezet worden. Gelukkig waren er deze middag al twee nieuwe mensen te begroeten.  


Geert