Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Thijs Fidder prijswinnaar "Wie is jouw held?"B
Middenbeemster, 5 oktober 2017

Het thema van de Kinderboekenweek is 'Griezelen'. Aanleiding voor het Centrum van Jeugd en Gezin om als 'tegenhanger' te kiezen voor het thema 'Helden'.  Want griezelen op zijn tijd is goed, maar het kan helpen om zelf een held achter de hand te hebben die je kan bijstaan in tijden van nood. 
Daarom had het CJG tijdens de Dagmarkt kinderen gevraagd om op te schrijven wie hun held was en waarom.  En Thijs had niet zomaar iemand uitgekozen. Voetballer Ronaldo is zijn grote held! Helaas kon die niet komen op donderdagmiddag 5 oktober om de prijs uit te reiken. Maar er was een goede vervanger gevonden. De lokale held wijkagent José Koningstein was maar wat bereid om als stand-in van Ronaldo  op te treden.
Thijs ontving het mooie boek "Helden; mensen die de wereld mooier maakten". Prachtige verhalen om te lezen en om voorgelezen te worden over historische figuren  die een belangrijke positieve rol hebben gespeeld in de wereld.
Op de foto vlnr coördinator CJG  Leida Prins, Thijs Fidder; José Koningstein en Renate Heeringa (pedagogisch adviseur van het CJG).

Geert