Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links

't Mikpunt bedacht Dameskoor Middelwijck rijkelijk
Steenwerpers gunden hun steuntje in de rug aan voortbestaan koor

   
Middenbeemster, 18 oktober 2017
Op de zonnige herfstdag van woensdag 17 oktober bood Cees Pauw, voorzitter van Steenwerpersclub 't Mikpunt aan vier bestuursleden van Dameskoor Middelwijck een gulle schenking van maar liefst € 500 aan. Pauw vertelde daarbij dat 't Mikpunt elk jaar op deze manier een vereniging bedenkt, die wel eens een steuntje in de rug zou moeten krijgen.
Dit keer waren drie gegadigden genomineerd, maar het dameskoor kreeg uiteindelijk de uitnodiging eens langs te komen om dit geweldige douceurtje in ontvangst te nemen. De steenwerpers kunnen dit doen door het batig saldo van de succesvolle steenwerpmiddag in de Beemster Feestweek.
 
De overhandiging had plaats na de clubmiddag van de steenwerpers die elke woensdagmiddag op het gezellige hoekje van het Marktplein in Middenbeemster voor café De Oude Munt wordt gehouden. De club telt ook een dameslid, dat tussen al die heren uitstekend partij geeft.   Natuurlijk wilden de steenwerpers wel dat er even aandacht aan het overhandigen van hun gulle gave werd gegeven en daarom moest er ook een foto worden gemaakt van alle aanwezige leden plus doel en rode paal.
 
Beemsterlied
De verraste voorzitter van Dameskoor Middelwijk, Hetty Lourens, had ook een leuke attentie meegenomen, die ze wilde aanbieden. "Eigenlijk hadden we hier met het hele damskoor moeten staan zingen," verklaarde ze, "maar ons koor heeft onlangs het Beemsterlied opgenomen en dat willen we nu als onze grote dank aanbieden. Dit bedrag komt namelijk prachtig van pas om in november 2018 ons 40 jaar bestaan te vieren."
 

Dat bij 't Mikpunt niet alleen goed met stenen kan worden gegooid, maar ook artistiek talent schuilt, blijkt wel uit de mooi versierde cheque, die bestuurslid Femke Hofma op verzoek nog even toonde.

foto's: Geert Heikens