Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
'Kill Your Darlings' intrigerende 'try-out' door Elvira Out
in Erika Nannings Huiskamer

Zuidoostbeemster, 27 september 2017
Erika Nannings is zo verslingerd aan het theater dat zelfs haar huiskamer er aan moet geloven. Regelmatig organiseert ze daarin huiskamerconcerten. De eerste voorstelling van seizoen 2017/18 viel op woensdag 27 september. Ze had de actrice Elvira Out kunnen verleiden om de try out van de voorstelling “Kill Your Darlings” in Erika´s huis aan de Volgerweg te geven.
In zo´n gezellige huiskamersfeer waarin de 25 gasten een plekje konden vinden, voelde Elvira zich blijkbaar helemaal op haar gemak want met de grootste overtuiging speelde ze de eerste opvoering van haar ´One Woman Soap´ over vallen en opstaan, verlies, jaloezie, rouw en nieuwe horizonten. Fictie en realiteit liepen bij deze voorstelling in elkaar over.
 
 

Elvira´s persoonlijke reis ging over een actrice met een oerdegelijke klassieke toneelschoolopleiding. Toch doet ze auditie en , krijgt de rol van Bianca Bouwhuis in Goede Tijden Slechte Tijden.
Tot ieders verbazing geniet ze volop van de glitter en glamour, de aandacht en het herkend worden op straat.
Maar roem is zeker in soapseries niet eeuwig en tot haar ongenoegen moet ze plaats maken voor een jonger en mooier talent. De regisseur wil dat haar afscheid van de set op een nogal lugubere manier gaat geschieden. De toekomst zonder het soapleven lijkt haar totaal uitzichtloos. Venijnig toont ze haar teleurstelling en vertelt hoe zoet haar wraak zal zijn.

Ze is absoluut niet van plan om zomaar het veld te ruimen en dan zeker ook niet tussen zes plankjes! Dat laat ze door middel van aangrijpende, hilarische en groteske TV beelden zien.
Maar de echte verdrietige kant in haar persoonlijk leven is dat ze echt met ziekte en dood wordt geconfronteerd.

Leuk was het dat de actrice het publiek zelf bij haar optreden betrok. Als deze voorstelling met Elvira Out maatstaf is voor het komende theaterseizoen van Erika's huiskamerconcerten, dan belooft het wat voor de komende maanden!