Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Een prachtige Floralia 2017
Door Jeannette Hommers
Noordbeemster, 13 september 2017
Na een week vol voorbereidingen en het installeren en openen van de nieuwe bar, kon het feestweekend  op 9 en 10 september 2017 beginnen.
Op zaterdag begon om 14.00 de kindermiddag. Deze middag kwam clown Zooitje een aantal goocheltrucs doen waarbij ook de volwassenen met een bedenkelijk gezicht keken hoe ze dat nu precies allemaal deed.
Na afloop kreeg elk kind van Zooitje een ballon, ze mochten zelf zeggen wel dier het moest worden. Een jongen wilde graag een garnaal, maar hij moest toch maar aan zijn moeder vragen of ze die niet konden eten ’s avonds.
Na de voorstelling werden de prijzen verloot voor de kinderplanten. Alissa Grooteman ging er vandoor met de wisselbeker voor stellen en Pien Stolp en Niek Bierens kregen voor de individuele plant de eerste prijs.
De vlag werd gehesen en de spelletjes werden met veel plezier gedaan.
In de culturele hoek konden de kinderen een mooi schilderijtje maken bij Evalien de Lange van de Boetserie. Zij had ook beelden meegenomen om aan de volwassenen te kunnen laten zien wat er op de workshops gemaakt kan worden.
’s Avonds ging het feest verder met het katknuppelen.
 

 

Er waren veel deelnemers die goed konden gooien. De eerste ring was er dan ook zo vanaf. Na ongeveer een uur kwam de kat tevoorschijn, Joep Stolp wist hem met een rake worp te bevrijden.
Binnen ging het feest verder met muziek van One Pair. Het was weer een gezellige avond.
Op zondag openden de deuren om 14.00 en het publiek kon genieten van het dweilorkest Goed gestemd.
De raadspellen ( hoe zwaar is de kist met fruit en hoeveel spekjes zitten in de pot?) werden goed bezocht en ook het spijkerbroek hangen was een hele uitdaging.

Na een aantal rondjes Rad van Avontuur, verzorgt door Anton Roet, werden de prijzen uitgedeeld. De wisselbeker met oorkonde voor stellen ging dit jaar naar Peter Conijn.
De dahlia’s waren prachtig en Irma Kwantes-Konijn en mevrouw C. Beets –Heyn kregen de eerste prijs uitgereikt. Er zat dit jaar ook een vreemde dahlia bij en de jury vond dat deze dahlia de bonusprijs verdiende. Karin Kramer had de mooiste.
De grote verloting kende veel gesponsorde prijzen. De hoofdprijs, een welnessbon van Fort Resort Beemster, werd mee naar huis genomen door Bart Twint.
Kortom, we kunnen weer terugkijken op een heel geslaagd feestweekend.