Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Zuidoostbeemster vierde gezellige burendag op zijn Italiaans
verslag: Jan Dolf Abraham
Zuidoostbeemster, 27 augustus 2017
  2016 hielden we een Italiaanse dag, maar 2017 werd de traditionele BBQ weer van stal gehaald. En weer waren de weergoden ons goedgezind op zondag 27 augustus 2017. Onder een stralende zon verzamelden zich zo'n 60 buur(t)genoten op het terras van voetbalvereniging ZOB. Dit ZOB is al jarenlang onze gewaardeerde gastheer voor deze gelegenheden.
Gewapend met een drankje werden de laatste nieuwtjes doorgenomen. 
Het bestuur had WK-catering weer bereid gevonden om de culinaire logistiek te verzorgen.
Tegen 18.00 uur kon voorzitter Cees Visser het startschot geven: het buffet was geopend.
Er was genoeg in kwaliteit en kwantiteit: een visassortiment met zalm in de folie met kruiden en tomaat en gambas spies en een vleesafdeling met biefstuk, hamburger, kipsate en sashlick. Maar ook diverse salades: pastasalade met rucula, tomaat, komkommer en pompoenpitten, kipsalade, groene salade met tomaat, komkommer, paprika, feta, olijf en vinaigrette. En dat alles rijk voorzien van diverse sausen, stokbrood en kruidenboter.
Het eten werd afgesloten met een luxe dessert: gegrilde ananas met ijs en caramelsaus of gebakken banaan met muntsiroop en ijs. Met goedgevulde magen vertrokken de buur(t)genoten vanaf 20.00 uur weer naar huis.
 
  Op zondag 27 september
Na deze geslaagde BBQ zien we nu uit naar de burendag op zondag 24 september.
Ook deze keer zoeken wij voor die dag vrijwilligers, die langs de Purmerenderweg zwerfvuil gaan ophalen (vanaf de brug Purmerend tot het viaduct Purmerenderweg). Het verzameladres is bij Gerda Beeker nummer 184 om 10.00 uur. Graag meenemen (indien beschikbaar) een fluorescerend hesje, werkhandschoenen, kruiwagen, hark etc.
Daarna gezellig samenzijn onder het genot van een drankje en hapje op het genoemde adres.
Via dit e-mailadres kunt u zich aanmelden: info@purmerenderweg.nl