Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Smakelijk en oergezellig Buurtontbijt in Buurthuis Zuidoost
Buurtdiner op 25 september om half zes!
Middenbeemster, 23 september 2017    
  Klokke half acht op de vroege zaterdagochtend van de 23ste september waren Petra en haar twee vrijwilligers present in Buurthuis Zuidoost om het Buurtontbijt te verzorgen.
Om 9.30 uur werden de eerste buurtgenoten verwacht. Die konden aanschuiven aan de gezellig gedekte tafels met daarop een rijke variëteit aan brood en beleg, een eitje en koffie. Er heerste daarom op deze buurtdag al snel een gezellige sfeer, want zo met elkaar ontbijten is toch wel iets bijzonders en je leert elkaar kennen.
Om te voorkomen dat te veel ontbijtgasten zouden verschijnen kon bij vrijwilliger Petra Nederveen worden ingeschreven. Haar lijstje liep al snel vol en vermeldde veertig personen.
Met 'aanvalleh' werd nog even een kwartiertje gewacht tot alle gasten zouden binnenvallen, maar toen dit niet gebeurde, konden de knorrende magen eindelijk gestild worden. Het is begrijpelijk dat het voor de vrijwilligers heel teleurstellend is als een grote groep zonder bericht laat afweten.
Voor het maken van een verslag wilde de redactie van deze site even langs komen om een plaatje te maken, sfeer te proeven en te horen hoe het allemaal gesmaakt had. Leuk om bij aankomst raadslid Arie Commandeur en zijn echtgenote aan te treffen. Die uitten hun grote waardering voor de vrijwilligers die dit allemaal zo goed voorbereid hadden.
Al heb je reeds vroeger ontbeten, een kopje koffie kon er nog wel in en och, er stond door de wegblijvers nog heel wat lekkers op tafel. "Neem maar een boterham; er is nog genoeg overgebleven!" adviseerde raadslid Commandeur en toen duurde het niet lang of er werd een schoon ontbijtbord aangeboden en allerlei lekkernijen toegeschoven.
 
De meeste ontbijtgasten bleven nog even gezellig bij elkaar zitten, maar tegen half elf was het ontbijt wel afgelopen. En toen moest er natuurlijk opgeruimd en afgewassen worden... Een mooie gelegenheid om even een foto van Petra, Janny Snippe en de vrijwilligers Marcel van Beek vrijwilligers te maken.

Buurtdiner om 17.30 uur!!!
Petra vertelde over het Buurtdiner dat op maandag 25 september om half zes in Buurthuis Zuidoost in navolging van het succes van vorig jaar wederom een buurtdiner geserveerd gaat worden, Twee hobbykoks Lubbe v.d.Molen en Hennie Vermeij zullen de gasten dan opnieuw culinair verwennen. Het menu dat v.d.Molen telefonisch opsomde moet nog even een verrassing blijven, maar een tipje van de sluier wilde hij wel oplichten: het dessert wordt exquisiet!
Deelname aan de dis: € 7,50. Er zijn nog enkele plaatsen bij Petra te reserveren voor deze dis. Tel: 0299-427661 - Email: info@buurthuiszuidoostbeemster.nl; Website: www.buurthuiszuidoostbeemster.nl