Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Leerlingen Groep 8 van 30 jaar geleden terug op het oude plekkie
   
Middenbeemster, 29 september 2017
  Op zaterdag 30 september vond een reünie plaats van de groep 8 van obs. 'Het Fluitekruid' van 30 jaar geleden. Het was een fantastisch weerzien van de meeste klasgenoten, die na het afronden van de basisschool nu elkaar weer ontmoetten. Van de huidige eigenaar van de school, Breidablick, mochten ze er een kijkje in nemen en gebruik maken van de bovenzaal om gezellig bij te kletsen. Een heel groot deel van de oud-leerlingen bleek aanwezig te zijn en samen haalden ze al snel herinneringen op aan hun fijne schooltijd. Verrassend was ook de aanwezigheid van hun meester Hans Timmer en kleuterjuf Annelies Vellinga. In de loop van de middag moest natuurlijk wel weer een klassenfoto worden gemaakt in de opstelling van toen.
Dat bleek wel even wat organisatie te vragen, maar toen konden alle jongens en meisjes van toen met juf en meester nogmaals breed lachend kijken naar het vogeltje in de camera. De groep mocht ook even een kijkje nemen in het oude gymlokaal. Daar staan nu de weefgetouwen van Breidablick opgesteld.
Twee oud-leerlingen: Marleen de Haan en Coby Schagen bleven nog even staan om met meester Hans en juf Annelies in het kort over de reünie te vertellen. Coby, Marleen en Ellen v.d.Berg vormden de organisatie van deze reünie.
De klassefoto van 1988 werd er natuurlijk bij gehaald.

  Coby memoreerde trots dat ze via Facebook alle oud-leerlingen die over heel Nederland verspreid wonen, had kunnen opsporen en daarvan waren op deze middag 24 ook daadwerkelijk aanwezig. Timmer, die sinds 1982 als onderwijzer aan de school verbonden is, geeft nog steeds les, nu op 'De Blauwe Morgenster. Hij vertelde vreselijk trots te zijn op zijn voormalige leerlingen die heel goed hun weg in de maatschappij hebben weten te vinden. Hij vergeleek het onderwijs van toen met dat van nu. Volgens hem was dat toen veel rustiger en relaxter. Annelies was tijdens de kleuterschoolperiode hun juffie op 'De Overstap'. Ze vertelde dat de schildpad, die toen door Sita Schagen was meegenomen, nog steeds in leven is.

De oud-leerlingen hebben in hun basisschoolperiode alleen op 'Het Fluitekruid' (gebouwd in 1932) gezeten. Ze vonden de ontmoeting met hun oude school superleuk en constateerden verheugd, dat de huidige gebruiker er niet veel aan veranderd heeft; alleen een kwastje verf! In de school rondlopen riep bij iedereen dierbare herinneringen op. En zo was het na dertig jaar toch meteen weer als vanouds en werd er gelachen om alle verhalen die weer boven kwamen drijven.

De organisatie van deze reünie is Breidablick erg dankbaar voor de gastvrijheid en het vertrouwen.