Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Uit aan 't Marktplein zonnig startsein voor komend theaterseizoen
Middenbeemster, 24 september 2017
 

Op de laatste zondagochtend van september verhulde de zon zich in de mist, maar in de middag bescheen ze stralend de start van het komend theaterseizoen 2017/2018 met' Uit! aan het Marktplein' waarbij Onder de Linden en de Keyserin gezamenlijk hun nieuwe programma presenteerden.
Voor de optredens van Uit!aan 't Marktplein was een keuze gemaakt aan zowel muzikale optredens als een cabaretvoorstelling.

Erika Nannings Muziek en Theater bleek ook nu weer een geweldige neus te hebben voor het samenstellen van een veelbelovend flonkerend programma. Een pareltje was het optreden van de kakelende gastvrouw en zichzelf noemende Marie-Louise van Assendelft (Nicole Kovacs), die het publiek vermaakte met snedige opmerkingen. Ondertussen bracht ze de programma's voor het culturele seizoen aan de man. Geweldig om deze performance een hele middag vol te houden. Tot slot van haar onderhoudende cabareteske optreden ontpopte ze zich ook nog even als quizzmaster. Er was op deze middag namelijk een prijs uitgeloofd en de winnaar kreeg die door haar aangeboden: letterlijk een uitje!  
  Maar dat was dus al helemaal aan het eind van de middag en voor aanvang van het laatste optreden in de Keijserkerk door The family Tree.
Het publiek dat daarvoor al had genoten van de Bohemian Soldiers, Ilse en Michel en Bonusmateriaal kwam hier bijeen om gezamenlijk naar de laatste klanken van Uit! aan het Marktplein te luisteren.
Het publiek was namelijk in drie groepen gesplitst. Naar de volgorde van het programma wisselde het van lokatie.

Zo was de volgorde voor groep 1 het bijwonen van het optreden van de Bohemian Soldiers in de foyer van de kerk om 13.30 uur gepland. Waar de naamstelling van hun programma romantisch Boheemse klanken deed vermoeden klonken Amerikaans aandoende swingende nummers. Op deze zwoele zondag was het een heel plezierige ervaring om te luisteren naar hun fijne liedjes. Over Ella bijvoorbeeld, die vreselijk dik was maar toch heel graag danste. De zangeres bleek zich ook te ontpoppen als trompettiste. Ze bespeelde namelijk op een speelgoed trompetje, een Kazoo, waarop een nogal zoemerig geluid werd geproduceerd. De gitarist liet prachtig solowerk horen en de bassist zorgde voor een rotsvaste begeleiding.

 
  Ilse en Michel
Het programma van groep 1 vermeldde het optreden van Ilse en Michiel, nu bij Uit! aan het Marktplein. Waar velen tijdens Muziek aan de Middenweg het optreden van het Monnickendamse duo bij Museum Betje Wolff door de grote belangstelling amper konden zien, was er nu de kans om hun optreden lijfelijk bij te wonen. Ilse en Michel lieten horen dat zij de publieksprijs van Muziek aan de Middenweg terecht hebben verdiend.
Voor het bijwonen van hun optreden moest worden afgedaald in de catacomben van de Keijserkerk. Voor de liefhebber was zelfs een behaaglijke bank beschikbaar om ontspannen te kunnen luisteren en tot rust te komen.
Naar bijvoorbeeld 'Don't know why', het verdrietige liedje 'I don't want to hurt' of de ontroerende gospel 'Wait in the water'. Waar het uitzicht bij de Bohemian Soldiers een zonovergoten uitzicht bood, bleek deze ruimte juist geblindeerd met alleen het spotlicht op het duo. In deze intieme ruimte klonken de liedjes die ze brachten heel innig en warm.
 
Ook cabaret bleek een plekje gevonden te hebben op het programma van Uit! aan het Marktplein. In Onder de Linden trad cabaretduo 'Bonusmateriaal' op met  “Hou op met me”, een programma vol snelle, gevatte, absurdistische sketches. De dame en de heer bleken nogal behoorlijk van mening te verschillen en de foto hierboven toont daarom zeker geen innige liefkozing. Het optreden van Bonusmateriaal bleek iets minder dan het gestelde half uur te duren.   Daarom vond het publiek de wachttijd voor het volgende muzikale onderdeel iets aan de lange kant. Maar ja met een kopje koffie en een gezellige kout was dat voor het wat ruime half uur toch ook al weer snel voorbij. Na het enigszins onaangekondigde quiznummer van gastvrouw Marie Luise kon als laatste “The Family Tree” zich met stevige beat in hun eigenzinnige arrangementen van o.a. Venice, Gary Rafferty, Paul McCartney en vele anderen presenteren .