Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Veel publiek bij 31ste Beemster Zondagmarkt
    Middenbeemster, 3 september 2016

Wat moet je nu schrijven als je al 30 keer eerder een verslag maakte van de Beemster Zondagmarkt?
Bijvoorbeeld:
- dat het prachtig marktweer was, dat er veel publiek uit wijde omtrek was komen opdagen en dat er goede zaken werden gedaan.
- het werd zelfs zo druk dat je over de hoofden kon lopen, maar er was kooplust en er heerste een tevreden stemming.
- het aanbod aan diverse koopwaar leek gevarieerder dan in de voorgaande jaren
- toch miste er de smakelijke aanwezigheid van de HAP; op de marktpleinen bleef het leeg en ook de parkeerruimte bij Deen werd niet benut.

Toch zullen de Beemster Ondernemersvereniging en vrijwilligers na alle inspanning om dit evenement te laten slagen, na afloop tevreden zijn geweest over de Zondagmarkt van 2017.
 
Het spektakel van de markt werd gemaakt door berijders van twee enorme hoorns die van toeten en blazen wisten en er waren drie buitenaardse vogels, die met hun zware stappen het volk imponeerden.
 
Als verslaggever kijk je toch uit naar Beemster verenigingen en instanties. Hier bjvoorbeeld Beemsters Fanfare en het Centrum voor jeugd en gezin. De kinderrommelmarkt was wat minder omvangrijk dan voorheen, maar wel vroeg bij de pinken . Ook een aantal omwonenden bleken kasten en zolders te hebben opgeruimd ter gelegenheid van de zondagmarkt en zo ook een paar centjes te verdienen.
 
Voor vrolijke muziek zorgden de muzikanten van het dweilorkest al waren ze zo tegen een uur of vier katlam van het rondmarcheren. Dat ging ook wel een beetje ten koste van de geproduceerde zuiverheid.
Gemarcheerd werd er ook op de enigszins korte catwalk van de modeshow, waar het publiek echter heerlijk aan taeltjes konden neerstrijken.
 
Eten en drinken van honingzoet tot een hartige hap waren in de aanbieding.
 
De speciale attractie van Ranonkel Arrangeurs was natuurlijk het prachtige poppenhuis met in alle vertrekken door hun gemaakte fantasierijke mini-miniboeketjes. Daarvoor gebruikten ze natuurlijk de allerkleinste bloemetjes.