Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Kea Egberts geeft gymles aan dames 55+
   
Middenbeemster, 20 april 2018

Al jaren lang wordt in obs De Blauwe Morgenster op maandagavond van 20.00-21.00 uur gymles gegeven aan dames van 55+. Nee, het is geen onderafdeling van Gymnastiek-vereniging Hercules, maar het is een groepje dames, dat indertijd de gymlessen heeft opgestart en dat totnutoe zelfstandig heeft kunnen laten draaien.
Even leek er een kink in de kabel te komen toen de gymlerares aankondigde er mee te willen stoppen. Gelukkig bleek er een opvolgster te vinden: Kea Egberts. Zij heeft vroeger als zweminstructrice in De Wilgenhoek gewerkt en beschikt daardoor over de nodige papieren om een gymgroepje als dit te kunnen leiden. Ze wilde het graag proberen en totnogtoe vindt ze het erg leuk.

 
  Kea heeft wel haar instructieboek opgepakt om weer even bij te spijkeren. Helaas loopt ze tegen het probleem op dat de groep door verloop inmiddels wat is uitgedund. Om quitte te kunnen draaien zijn minimaal 12 gymnasten nodig om de contributie op 10 Euro per maand te houden. Deze wordt hoofdelijk omgeslagen.
Kea liet het er niet bij zitten en informeerde in haar kennissenkring of iemand belangstelling had om eens een les bij te wonen en mogelijk mee te doen. Deze werving deed ze onder meer bij Dameskoor Middelwijck. Zoiets is natuurlijk een uitdaging!!! Die maandagavond trof ik in de gymzaal een groepje van 8 dames aan, die mij van harte welkom heetten en hoopten dat de proefles deze avond reden zou zijn om in het vervolg ook te komen.

Ze vertelden, dat twee dames die zich al eerder hadden gemeld inmiddels lieten weten toch iets 'pittigers' te zoeken. Nou, iets pittigers! Voor een persoon die lange tijd niet meer op gymles was geweest, werd het best een inspannend uurtje dat begon met loop- en evenwichtsoefeningen en daarna oefeningen op een matje, waarbij alle spieren waarvan ik het bestaan al lang niet meer vermoedde, aan het werk werden gezet. Alle lof ook voor Kea, die haar cursisten fantastisch instrueerde.
Conclusie: Al is het best moeilijk om na de afwas de makkelijke stoel te laten staan: deze gymles is best wel nodig om fit te blijven. Voor dames van 50+ en nog ouder een echte aanrader. Wie durft???