Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Vlag gehesen voor Koning Willem Alexander in Middenbeemster
Aubade voor de Koning op 27 april

Op Koningsdag werd op vrijdag 27 april in het Gemeentehuis Beemster ter ere van zijn 51ste verjaardag van de Koning een aubade gebracht. Om deze luister bij te zetten waren om 10.30 uur alle Beemsterlingen, die ooit een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen uitgenodigd. Ook het publiek werd gevraagd deze plechtigheid bij te komen wonen.

  Om 11.30 uur, kwam het gezelschap naar buiten om op het bordes de vreugde over de verjaardag en het vijf jarig jubileum met zang te uiten. Eerst werd het Beemsterlied aangeheven. Daarna, tijdens het hijsen van de vlag door René Groot, klonk het Wilhelmus.
Het werd wel een beetje een koukleumerige aangelegenheid, want hoewel de vlag uitbundig wapperde, betekende het ook dat er een schraal windje stond.
Onder de luifel van het bordes werden koperklanken ter begeleiding van de zang node gemist. Soms klonk het wel alsof er in canon gezongen werd, waarbij het te snelle bronzen geluid van de heren de ijle stemmetjes van de dames overstemde.

Ach! het was goed gemeend, maar veel volk bracht het niet op de been! Was het nu te wijten aan de onverschilligheid van de Beemster bevolking of zat iedereen op dat tijdstip naar het Koningsfeest in Groningen op TV te kijken? Wellicht had de PR ook niet zo goed gewerkt.
Slechts drie jongetje waren aan komen lopen en bleven even staan om te luisteren.
Desgevraagd vonden ze het Beemsterlied wel mooi maar het deed ze aan de kerk denken. Ze hadden trouwens ook nog nooit eerder van het Beemsterlied gehoord.

Gelukkig hielden we het droog!!!

 
 

Geert Heikens van Binnendijks, maakte nog een foto van het veiligheidsteam van Beemster: "Iemand met een uniform en iemand met hond."