Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Drie Koninklijke onderscheidingen in Beemster
   
Middenbeemster, 26 april 2018
  Ook in 2018 vielen er weer een paar spetters van de bijna 3 duizend druppels tellende Nationale lintjesregen in de Beemster neer.
Het is verbazingwekkend dat zoveel vrijwilligers elk jaar weer door verenigingen worden aangedragen om op deze manier hun waardering uit te spreken.
Burgemeester Joyce van Beek maakte van deze lintjesdag ook nu weer een verrassingsfeest door de nog niets vermoedende genomineerden met de bus te komen ophalen en mee te voeren naar het gemeentehuis.
Hoe meer adressen werden aangedaan hoe gezelliger het werd in de bus want de meeste passagiers kennen elkaar door het verenigingsleven al heel lang.
De drie gedecoreerden Beemsterlingen voor de Koninklijke Onderscheiding jaargang 2018 waren: Henk van der Molen, Ria Duin-van Beusekom en Hilda Reijm-Helder, die samen met hun glunderende eega's naar het Gemeentehuis werden gebracht.
 
 
  Omdat er 'slechts' om drie op te pikken genomineerde passagiers waren, rekte de bus wat tijd door een flinke omweg te maken door de in bloesem gestoken Beemster.
In de bus werd gelachen want er was natuurlijk veel te vertellen over de manier hoe ze het huis waren 'uitgeplukt'. Om ze in 'nette' kleren te krijgen was namelijk heel wat gesoubat nodig, bleek wel.
Onderweg maakte de bus een tussenstop voor de deur van Brasserie 'Alles met Liefde', waar de koffie al klaar stond.
De burgemeester liet de schaal met koningsgebakjes rondgaan.
Om 11.15 uur reed de bus voor het laatste stukje naar het Gemeentehuis.
     
 

In de raadzaal van het gemeentehuis werden de gedecoreeerden door de burgemeester naar voren geroepen, waarbij het publiek werd verteld waarom de Koninklijke Onderscheiding hun juist te beurt was gevallen.

Fotograaf Geert Heikens stelde ten behoeve van dit verslag de hierbij gepubliceerde foto's beschikbaar. .

  Hilda Reijm-Helder
Mevrouw Reijm-Helder zet haar sociale en organisatorische kwaliteiten in voor allerlei organisaties. Zij was bijna twintig jaar ouderling en lid van de Kerkenraad van de Protestantse kerk in Graft en De Rijp. Sinds 2009 is zij ook bestuurslid van de Vereniging tot behoud en vermeerdering van Vrijzinnige Predikantsplaatsen in Noord-Holland. Daarnaast is zij sinds 2012 secretaris van het Historisch genootschap van Beemster, waar zij onder meer helpt bij het organiseren van themabijeenkomsten met sprekers, films en historische foto’s.
Henk van der Molen
De heer Van der Molen is gepensioneerd dierenarts. Jarenlang heeft hij zich als vrijwilliger ingezet in diverse functies en organisaties.
Zo was hij bestuurslid van de buurtvereniging en hielp hij bij het organiseren van menwedstrijden bij De Beemster Ruiters. Ook bracht hij in de jaren tachtig als Diaken van de Gereformeerde Kerk van Schermerhorn regelmatig bezoeken aan ouderen en zieken. Nog altijd doet de heer Van der Molen vrijwilligerswerk: zo rijdt hij elke woensdagmiddag als koetsier op de ponykar van Breidablick.
 
  Ria van Beusekom
Mevrouw Van Beusekom heeft zich vanaf de jaren tachtig ruim vijftien jaar ingezet als vrijwilliger voor SV Beemster en heeft daarmee geholpen om de sport en de vereniging in Beemster echt op de kaart te zetten.
Ook bij de Zonnebloem heeft zij haar sporen verdiend. Zij heeft er in de afgelopen 34 jaar diverse functies bekleed en helpt nog jaarlijks bij de organisatie van de grote loterij.
Ook voor de kerk in Westbeemster en de eigen buurtvereniging zet zij zich vrijwillig in: zo stelt zij regelmatig haar tuin beschikbaar voor de feestjes van de vereniging.