Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
'Lazy sunday-sfeer' bij zeer genoeglijke Muziek aan de Middenweg
Middenbeemster, 20 augustus 2018
Muziek aan de Middenweg anno 2018 kon ondanks het onzalige gemeentelijke besluit om culturele subsidies af te schaffen, in de annalen worden bijgeschreven als 'zeer genoeglijk'. De organisatie van Muziek aan de Middenweg was er in geslaagd topkwaliteit aan muzikanten te boeken.
Ondanks het feit dat de zon zich grotendeels verborgen hield, was het weer aangenaam. Velen besloten op de fiets te stappen om de 22 locaties langs de route Middenweg te bezoeken. Uit het aanbod aan muziek van velerlei genres moest natuurlijk een keuze gemaakt worden en het was zeker de moeite waard om een optreden in zijn geheel bij te wonen.
De geruststelling dat het toch niet lukte om alles te beluisteren maakte dat de bezoekers wellicht daarin berustten en zo werd een sfeer gecreëerd als van een 'lazy sunday'; iedereen was ontspannen en gemoedelijk.
 
Wel begon de dag met enthousiasme. Velen waren er al om 11.00 uur bij om het optreden van Sjors van der Panne bij te wonen. Daarbij mocht ook heerlijk meegezongen worden met bijvoorbeeld 'Laat me' van Ramses Shaffy. Afgesloten werd natuurlijk met zijn lijflied: 'Zing, vecht, huil, bid...'
 
Na dat half uurtje was het tijd om neer te strijken op één van de uitnodigende terrasjes op het Marktplein, waarbij diverse muziekgroepen zich al luid en duidelijk lieten horen. Om 12.00 uur gingen de poorten bij de diverse adressen langs de Middenweg open. Bij veel bezoekers was de eerste keuze om in de Beemster Keijser het optreden van Theatergroep Eenhoorn met spel, zang,muziek en dans bij te wonen.   Ietsje verderop bij De (voormalige) Kosterij werd op het terras door het eigen personeel (bewoners van Breidablick) met koffie en zefgebakken lekkernijen bediend. Daar viel een concertje bij te wonen door een vijftal dat Ierse muziek ten gehore bracht. Daarbij was het kenmerkende geluid van een draailier te herkennen. Een heerlijk rustpuntje voor een klein halfuurtje, maar daarna toch weer verder.
En dat was naar de pastorietuin van het Betje Wolff Museum, waar ook al ontspannen werd gemusiceerd en genoten van vandaag even het duo Zagan, dat zigenermuziek ten gehore bracht.
  Bij Agrarisch Museum Westerhem was een leuk optreden van de Dixieland Jazzband met vrolijke streetmuziek, met rythmische begeleiding op een wasbord; ook al zo lazy. De gelegenheid werd hier te baat genomen om ook even met de visite het Agrarisch museum te bezoeken
Daar is nog steeds de interessante tentoonstelling over 'Beemster en Water' te zien.
 
Omhoog