Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Een zaal vol vrolijkheid bij bezoek van
Prins Carnaval met gevolg in Middelwijck
   
Middenbeemster, 9 februari 2018
Nauwelijks had de klok tien uur geslagen of Prins Carnaval met zijn gevolg betraden met een indrukwekkende polonaise de recreatiezaal van Ouderencentrum Middelwijck. Voor Carnavalsvereniging 'De Leutighe Kerkchaenen' luidde dit optreden het begin van een druk weekend in.
  Als eerste was Prins Peter dus te gast bij bewoners van Middelwijk en Middelhof.
Terwijl het grote koor Schermeer uit de Schermeer zich opstelde, stroomde de zaal vol publiek, zodat er van nog meer hossen bijna geen sprake meer kon zijn. Ook het in de gang zetten van de vele rollators gaf geen soulaas, zoveel belangstelling bestond er voor het bijwonen van deze carnavalsochtend.

Gelukkig was het optreden van het koor alleszins het aanhoren waard en terwijl de koffiepot gastvrij rondging, werden bekende liedjes gezongen van 'Mijn wiege was...' tot 'Droomland'.
Ondanks het matineuze uur waren de zangers en zangeressen van Schermeer best bij stem en de ene carnavaskraker na de andere werd ten gehore gebracht..
 
Naar woorden hoefden niet gezocht te worden, want naast de dirigent stond een scherm met de tekst van de te zingen liedjes. Omdat de hele zaal vol publiek zat vonden Prins Peter en zijn leden van de hofhouding alleen nog een plekje op de grond, waar ze ook naar hartelust bleken te kunnen meedeinen.
De vaste bezoekers van het koffieochtendje met hun eigen plaats aan de koffietafel vermaakten zich ook al opperbest.
Vrolijkheid was op alle gezichten te lezen en daarom hierbijj even een solokiekje van één van de leden van de Raad van Elf.
Als tractatie had Prins Peter voor alle aanwezigen een koek meegebracht, maar zoveel publiek had hij niet verwacht. Gelukkig had hij in zijn prinselijke koets nog een flinke voorraad koeken, die eigenlijk bestemd waren voor het volgende bezoek aan 'De Miewijdt' in De Rijp.
Ook in Westbeemster wachtte De Leutighe Kerckhanen nog een optreden tijdens het kinderuurtje in De Kerckhaen in Westbeemster.
 
Opening Carnaval op vrijdagavond
Aan de carnavaleske zaterdag ging uiteraard de officiële start op vrijdagavond plaats in Breidablick. Burgemeester J.van Beek overhandigde daarbij de sleutel. Het Carnaval werd met vrolijke klanken van het Dweilorkest van Beemsters Fanfare opgeluisterd en zo op de foto van Geert Heikens te zien, werd het ook hier een uitbundig feest..