Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Geanimeerde Nieuwjaarsborrel Beemster Ondernemers
Middenbeemster, 8 januari 2018
 
Veel Beemster Ondernemers maar ook leden van de Ondernemersvereniging Purmerend, zowel Burgemeester J. van Beek van Beemster als D.Bijl van Purmerend waren aanwezig bij de Beemster Ondernemersreceptie in Fort Resort aan de Volgerweg om het glas te heffen op goede samenwerking in het nieuwe jaar 2018. Er heerste een zeer geanimeerde stemming.   Voorzitter van de Beemster Ondernemers M.Oortman Gerlings bleek zich in de afgelopen bestuursjaren ontpopt te hebben als gezaghebbend persoon, die aanwezigen er op wees, dat geen onderlinge praatjes moesten worden gehouden als zij aan het woord was. Terwijl ze haar boodschap voor het nieuwe jaar luid en duidelijk uitbracht, hield ze de spanning er goed in.
 
Want spanning was er zeker... Op deze avond vielen namelijk prijzen te verdienen voor goed ondernemersschap, zowel in het verleden als in de toekomst. De eerste genomineerden voor de aanstormend talent als ondernemer werden naar voren geroepen door de heer J. Vlug als voorzitter van de jury.   Het waren Sander Olofsen, interieurbouwer, Thirza Lourens, gedragscoach en Mariska van Walsem,  bij Bricks Future. Deze jonge ondernemers hebben zich in 2017 door initiatief en ondernemersgeest gemanisfesteerd. Thirza Lourens mocht naar huis gaan met bloemen en de speciale oorkonde, die uitgereikt werd door burgemeester J.van Beek..
 
De heer J. Vlug werd door voorzitter Gerlings opnieuw op het podium geroepen om de speciale Beemster Ondernemer ereprijs, genaamd Vijzelprijs, in ontvangst te nemen. Vlug is thans directeur van het in 1953 opgericht Transportbedrijf G.Vlug en Zn. BV. Dit was de eerste keer dat de Vijzelprijs, relaterend aan het doorzettingsvermogen van molenbouwer J.A. Leeghwater, werd toegekend en dat zal bij hoge uitzondering misschienn nog wel eens gebeuren maar zeker geen jaarlijkse traditie worden, aldus de voorzitter.   Als klap op de vuurpijl werd bekend gemaakt wie de 'Beemster Ondernemer van het jaar' zou gaan worden. "Nu in het vervolg zonder toevoeging van het jaartal", voegde Gerlings er aan toe. Voor deze bijzondere onderscheiding werden naar voren geroepen Jeroen, Johan en Sakia Nije van de Nijdra Groep. Dit bedrijf geniet wereldwijd bekendheid waar het betreft de ingenieuze instrumenten, die hier worden vervaardigd. "Wie de website van Nijdra bekijkt raakt onder de indruk van wat er in dit familiebedrijf allemaal aan producten wordt gemaakt".
Bij elkaar had het officiële gedeelte van deze Nieuwjaarsreceptie drie kwartier geduurd. Om21.00 uur werd samen nog heel genoegzaam doorgeborreld.