Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Fit & Fun Dance Factory organiseerde weer
groot kinderfeest op de IJsbaan
   
Middenbeemster,8 juli 2018

Op zaterdag, 7 augustus organiseerden Manon, Sharon en Cherish van Dance Fit & Fun Factory op de IJsbaan in Middenbeemster weer een zeer geslaagd kinderfeest. Er was zoals in voorgaande jaren een superleuke zeskamp uitgezet.
Ruim 80 kinderen hadden zich opgegeven. Ze werden in groepjes van vier verdeeld om tegen elkaar te strijden. Gelukkig hadden veel ouders en jongeren aangeboden om de spelletjes te leiden en natuurlijk kwamen er ook veel pappa's en mamma's kijken en genieten van al deze vrolijkheid.
Over het hele veld waren de spelletjes uitgezet. Vanaf de Cromhoutlaan bood de IJsbaan een groene oaseachtige aanblik.

 
Zeer in het oog vallend was natuurlijk de grote opgeblazen stormbaan waar de jongens en meisjes stonden te popelen om er op te gaan ravotten tussen de pilaren en dan van de grote glijbaan naar beneden glijden. Om ongelukken te voorkomen mochten ze alleen solo de avontuurlijke tocht maken.   Het leggen van de puzzle kon natuurlijk wel met twee groepjes tegelijk. Het was nog een hele toer om alle stukken goed naast elkaar te leggen. Gelukkig werden de hele kleintjes wel een beetje geholpen want de puzzle was toch echt wel moeilijk.
 
Bij de ringenestafette moesten de deelnemertjes het ook tegen elkaar opnemen. Telkens moest de achterste ring worden doorgegeven om vooruit te komen.   En dit was een soort memoryspel, waarbij in een estafette bordjes moesten worden omgedraaid. Onder elk bordje stond een plaatje dat moest worden gevonden.
 
Een reuze spel 'vier op een rij' met schijven die aan twee kanten bediend werden door een team. Dat was nog niet zo gemakkelijk en elke ploeg ging steeds met elkaar in overleg. Dat zorgde voor heel wat discussies.   Een broek waarin je met zijn vieren, elk met een been in dezelfde pijp, het spelparcours oversteken zorgd voor enig gestrompel.
 
Op een opblaaspodium werden kussengevechten gehouden; vaak jongens tegen meisjes. Vooral in de leeftijd van een jaar of tien werden flinke klappen uitgedeeld.   De skippyrups bleek voor veel korte beentjes niet van zijn plaats te krijgen. Maar jongetjes vonden er wel wat op, ze konden er ook heel leuk op slingeren.
 
De grote hindernisbaan met meerdere opdrachten die van tevoren goed moesten worden uitgelegd. Eén daarvan was onder een net doorkruipen en dat bleek ook nog niet zo makkelijk.
 
Onder grote pret en een kous op de kop probeerden de zeskampers een plastic fles met een gekleurd watertje om te gooien.
 

En dan nog even zielig nieuws: een jongetje had zijn enkel bezeerd. Een van de dames van Fit & Fun Factory kwam direct met een natte handdoek aan en paste EHBO toe. Daarna mocht de geblesseerde even uitrusten bij de bekertafel, want op deze middag ging het natuurlijk ook nog om kampioenschappen.
De feestvreugde werd halverwege de tijd nog vergroot door het uitdelen van een heerlijk ijsje, waarbij de kinderen konden kiezen tussen vanille en smurfenijs. Dat laatste bleek favoriet bij de keus, maar werd achteraf toch niet zo erg lekker gevonden.
En nog eens een keer een prachtige moment toen de brandweerauto het terrein opreed en een verkoelende fontein aanbood.
Wat kan er niet mooier zijn dan zo'n geweldig feest, georganiseerd door drie privé personen, die met de entreegelden (een paar euro deelnemersgeld) alles bekostigen. Fijn dat er zulke enthousiaste Beemsterlingen zijn, die dit willen organiseren.

Omhoog