Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Beemster Marathon zorgde voor vreugd bij veel ouderen
   
Middenbeemster 23 juni 20188
Dit zijn zeven van de acht kanjers van de organisatie van de Beemster Marathon die in samenwerking met WonenPlus Beemster de ouderen van Beemster een geweldige dag bezorgden met eten, drinken, muziek uit hun jonge jaren, dans en uiteraard gezelligheid. Dat alles in de grote schuur van Fruitbedrijf Knip aan de Middenweg.
Sinds het bestaan van de Beemster Marathon heeft de organisatie het voordelig saldo van de Marathonloop bestemd voor een goed doel: ouderen een fijne dag bezorgen. Dat gebeurt afwisselend in één van de Beemster kernen. Dit jaar was dat Middenbeemster.
Voor het maken van de foto hadden ze heel even tijd, maar niet om alle namen te noemen. Ze moesten al weer heel gauw naar binnen want in de overigens bloedhete schuur zaten meer dan honderd ouderen, die allemaal bediend moesten worden.
 
Een blik in de schuur met aan alle vier zijden tafels en stoelen en tot de laatste plaats bezet; in het midden was de vloer vrij gehouden voor danslustigen. De zaal bood een aantrekkelijke wand met historische Beemster huisjes. Iedereen voelde zich er meteen thuis.
 
Terwijl het optreden van het Danspaleis werd aangekondigd stelde de groep dansers zich op achter een gordijn. Daardoor verschenen ze één voor één en werden onder luid applaus ontvangen.
 
Dit zijn de mensen van het Danspaleis die zorgden dat alle voetjes van de vloer konden gaan. Zodra het beginsignaal klonk snelden ze de zaal in om het publiek uit te nodigen voor een foxtrot op muziek uit de zestiger en zeventiger jaren. Allemaal kwamen aan de beurt om een dansje te wagen, zelfs rolstoelers deden mee. Het was tot groot plezier van alle ouderen, die zich misschien weer even terugwaanden in de tijd dat ze nog op vrijersvoeten gingen.
 
Na het bal werd het diner geserveerd. In de aangrenzende ruimte was de kok druk bezig. Alle medewerkers werden ingeschakeld om de schaaltjes met brood en de bordjes met sausjes en lekkere hapjes rond te delen. Een glaasje er bij en de dag kon niet meer stuk, zie het glunderend gezicht van Nic van Baar.