Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
 
Middenbeemster, 29 juni 2018
Op woensdag 20 juni kwam hij zijn buren van de Rombout Hogerbeetsstraat even gedag zeggen: een rijzige man, gepensioneerd ambtenaar bij de Technische Dienst Beemster/Zeevang. Zo maar stilletjesweg heeft hij in deze straat gewoond vanaf ongeveer 1965, toen hier tien nieuwe woningen werden opgeleverd .
Onlangs is hij van de trap gevallen, waarbij hij zijn sleutelbeen brak. Toen oordeelden zijn zoons dat het zo niet langer meer kon.
Er werd voor hem op korte termijn een appartementje in Monnickendam gevonden. Hoewel hij van origine Monnickendammer was, verliet Nol met pijn in zijn hart het plekje dat meer dan een halve eeuw zijn thuis was.
Het ging hem nog meer aan het hart dat net rond die tijd zijn hortensia's in bloei kwamen. Er was een hele mooie bij: wit met blauwe bloemhartjes. Vaak hebben we er samen bewonderend naar staan kijken. Dan vertelde hij ook dat hij graag schilderde en zijn schilderijen wilde hij wel eens laten zien.
Het is er helaas niet van gekomen. Het huis werd leeggehaald en veel huisraad werd afgedankt. "Nee, zijn schilderijen zijn er niet bij; die heeft hij meegenomen", vertelde zoon Niels. "Ik kom er wel een langs brengen!" En zo werd dit strandzicht ter beschikking gesteld. Hopelijk heeft Nol in zijn flatje in Monnickendam uitzicht op het IJsselmeer, maar schilderen kan hij helaas niet meer. Nol, buurman, hopelijk ga je je daar toch ook weer een beetje thuis voelen.

Omhoog