Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Mooi en betaalbaar wonen in Middenbeemster
Drukbezochte kijkdag huurwoningen De Keyser

Op zaterdag 17 maart organiseerde Wooncompagnie een kijkdag voor potentiële huurders voor één van de 20 nieuwe sociale huurwoningen in plan De Keyser in Middenbeemster.
De woningen hebben een oppervlakte van circa 110 m² en beschikken over een woonkamer, drie slaapkamers, een vaste trap naar zolder en een berging in de tuin. Huurders mogen zelf een keuken uitzoeken bij Wooncompagnie. Alle woningen voldoen aan de strengste normen op het gebied van energiezuinigheid.
De woningen werden ontwikkeld door De Beemster Compagnie, een samenwerkingsverband tussen de gemeente Beemster en BPD en gebouwd door KBK Bouwgroep uit Volendam. De oplevering is naar verwachting half mei. De netto huurprijs van de woningen bedraagt € 597,00. Deze valt binnen de grens voor het aanvragen van huurtoeslag. De servicekosten zijn € 6,15 per maand.
Wooncompagnie verzorgt de toewijzing van de woningen. Om in aanmerking te komen dienen woningzoekenden ingeschreven te staan bij Woonmatch Waterland. Vanaf maandag 19 maart om 16.00 uur worden de woningen aangeboden via www.woonmatchwaterland.nl. Reageren is mogelijk tot zondag 25 maart 23.59 uur.
Aan het verkrijgen van een eengezinswoning in plan De Keyser zijn toewijzingscriteria verbonden. Zo hebben gezinnen en alleenstaanden met kinderen en ingezetenen van de gemeente Beemster voorrang. Dit geldt ook voor mensen die een huurwoning achterlaten. Voldoet u niet aan alle criteria, dan nodigt Wooncompagnie u uit om toch te reageren. Het belastbaar huishoudinkomen van toekomstige huurders mag niet hoger zijn dan € 36.798,00.

Op de foto v.l.n.r. Directeur Wooncompagnie: Stefan van Schaik, José van Staveren,(woningzoekende),Isabel (9 jaar, dochter), Wethouder: Dick Butter, Raadslid: Jos Dings