Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Pianiste Tiny Mol de jarige Job bij het Beemster Kinderkoor
    Middenbeemster, 18 maart 2018

Met toeters en bellen werd op vrijdagmiddag 14 maart in de bovenzaal van de Keijserin, de repetitiezaal van het Beemster Kinderkoor een jarige job ingehaald door een deel van het koor. De kinderen wilden hun pianojuf die deze dag haar 80ste verjaardag vierde eens goed in de bloemetjes zetten.
Tiny begeleidt het koor inmiddels al 15 jaar, vanaf de oprichting.
Helaas konden niet alle leden van het koor haar feliciteren, want er wordt zowel in Middenbeemster als in ZOBeemster op verschillende tijden gerepeteerd en de verjaardag van Tiny viel toevallig op vrijdag.

Ook bleek de dirigent van de vrijdagse koorhelft, Minke Huisinga, de verjaardag mee te vieren. Zij heeft de repetities even stopgezet omdat ze in februari een baby heeft gekregen, maar door de techniek was ze er toch helemaal bij via de GSM van Jan Maarten Koeman, die de repetities in Middenbeemster tijdelijk van haar heeft overgenomen. Minke hoorde er ook helemaal bij, want ze maakt ook al 15 jaar deel uit van het koor, waar ze als 14 jarige zelf mee zong als steun voor Jan Maarten.
Nadat de jarige uitgebreid was gefeliciteerd en toegezongen kreeg ze van Martha Oortman Gerlings een fraai bloemstuk aangeboden namens alle kinderen van het koor.

Tiny blijkt een hele lange ervaring als begeleidster te hebben. Ze moest even denken hoe lang al, maar ze heeft er 47 jaar, bijna een halve eeuw, opzitten bij diverse koren, onder meer bij Harmonie in Middenbeemster.