Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Chauffeurs Buurtbus Beemster met Henk Strijker 'aan de tippel'
    Middenbeemster, 12 mei 2018

Dat een vrijwilliger/chauffeur van Buurtbus Beemster ook wel graag wandelt, is zeker het geval bij Henk Strijker. Hij is namelijk ook al jaren vrijwilliger en gids bij IVN Waterland. In die eigenschap maakt hij regelmatig wandelingen met groepen wandelaars door heel Waterland en vooral het recreatie-natuurgebied Twiske is zijn geliefde route.
Bij Buurtbus Beemster, die als een hechte vereniging ook wel eens andere activiteiten ontplooit, stelde Henk voor om samen net zijn collega's ook eens zo'n mooie wandeling te maken en voor zaterdag, 12 mei stippelde hij, uiteraard in Twiske, een route uit.
Er waren een stuk of tien buschauffeurs die hun hand opstaken om mee te lopen, maar of het nu kwam door het prachtige weer op deze zaterdag: er kwamen maar vier op de afgesproken startplek opdagen.
Een beetje een teleurstellende opkomst voor Henk, die gewend is om met een flinke groep van zo'n 20 wandelaars 'aan de tippel' te gaan, maar omdat ze allemaal toch al hun wandelschoenen aan hadden, besloot het kleine groepje in de auto te stappen en koers te zetten richting Twiske voor een ongeveer 2 uur durende wandeling. Henk, die nu dus eens niet als buurtbuschauffeur maar als natuurgids optrad, kon ze daar op deze prachtige lentedag natuurlijk alle moois laten zien en vertellen over wat er allemaal in Twiske leeft, bloeit en groeit.