Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Installatiebedrijf Dekker kreeg predicaat Hofleverancier
   
Middenbeemster, 1 mei 2018
Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van het Installatiebedrijf Dekker, aan de Bamestraweg in Middenbeemster, ontving de directie uit handen van burgemeester Joyce van Beek op dinsdag 1 mei 2018 het predicaat Hofleverancier. Ook wethouder Dick Butter was bij de overhandiging aanwezig.
Op 17 maart vierde het bedrijf al officieel het 100-jarig jubileum. Op die dag is het precies een eeuw geleden dat hoefsmid Jan Dekker zich vestigde naast de kerk van Johannes de Doper in Westbeemster.
E
nige tijd later sloot zoon Piet zich aan bij de onderneming. Vanaf de jaren 60, toen de de vraag naar landbouwmachines afnam en door de introductie van aardgas specialiseerde het bedrijf zich in de installatie van kachels.

 

Rond die tijd voegde de derde generatie zich bij het bedrijf. Lange tijd richtten de zonen Peter en Ton zich, met steun van broers Jos en Nico, op de aanleg van centrale verwarming.
In de jaren negentig nam de vierde generatie het bedrijf over. ‘Kleinzoon’ Ton en mede-eigenaar Andre de Wildt maakten van Dekker een allround installatiebedrijf, actief in de hele regio.
Sinds 1999 is het bedrijf gevestigd op de Bamestraweg en thans rust de leiding in handen van Remco Dekker (zoon van Ton) en Andre de Wildt. In toenemende mate richtte Installatiebedrijf Dekker BV zich op duurzame energietoepassingen, zoals de groene klimaatvoorzieningen in Fort Beemster.
(Archieffoto Binnendijks)


Dit familiebedrijf met rijke historie is diepgeworteld in de gemeenschap van Beemster. Om deze reden hebben zij het predicaat Hofleverancier zeer verdiend.