Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Muzikale ontmoeting van twee Beemster dameskoren
Dameskoor Middelwijck en Pop-Musicalkoor Ladies Voice
   
Zuidoostbeemster, 29 mei 2018
Het moest er toch eindelijk eens van komen... Jarenlang werd geprobeerd de dameskoren uit Midden en Zuidoostbeemster op een avond bij elkaar te brengen om gezamenlijk een leuke muzikale ontmoeting te beleven. Dat gebeurde uiteindelijk op dinsdagavond 29 mei en als ontmoetingspunt werd geprikt de kantine van Zuiderhof in Zuidoostbeemster. Totaal bijna 60 dames, die elkaar lieten horen wat er zoal op hun respectievelijke repetitiemiddag of - avond ingestudeerd wordt. Dameskoor Middenbeemster onder leiding van Marja Boerke en Ladies Voice met Koos Klok. Voor muzikale begeleiding zorgden Niek Hartog en Lisette van Oosterom.
  De spits werd afgebeten door Ladies Voice. Zoals de naam aangeeft, zingen de 28 leden pop- en musical melodiën, variërend van 'California Dreamin' tot 'Catch a Falling Star' en 'I know him so well'. De levenslust spatte er van af, zo enthousiast blijkt dit koor de muziek uit vooral de 60-er jaren te omhelzen. Eén vreemdeling zat er tussen en dat was 'Die Lindenbaum', geschreven door niemand anders dan 19de eeuwer Franz Schubert. Conform het concept van Ladies Voice werd dit lied in het Engels gezongen. De pret werd nog groter toen het refrein van het door Harry Belafonte bekend geworden liedje: 'Water come to me' door het Dameskoor kon worden meegezongen:'Come back lady,come back girl'.
Het repertoire van Dameskoor Middelwijck was van een heel ander genre. Dirigent Boerke deinst er namelijk niet voor terug om muziek uit meerdere eeuwen en talen aan te vatten: alles driestemmig, vaak á capella in het Russisch, Zweeds, Spaans, Engels of Duits, maar ook in het Nederlands. Zo werd een rijke variatie aan melodieën neergezet. Om er een paar te noemen: Conquest of Paradise, Vem kan segla en Die Nacht. Voor de beide Russische nummers Is Polla en Tebje Poiem kreeg het koor van dirigent Koos Klok zelfs een compliment voor de zuiverheid van deze driestemmig en á capella gezongen liedjes.
Ook hier een meezinger voor het andere koor van het refrein van 'Oh, wat een heerlijke morgen', dat uiteraard goed aansloot bij het imago van Ladies Voice.
 

Toch bleek een liedje in het repertoire van beide koren te vinden en dat werd uiteraard gezamenlijk gezongen. Onder leiding van Klok klonk 'As long as I have music' uit 56 kelen tegelijk. Het was een prachtig slot van een mooie culturele avond in Zuiderhof in Zuidoostbeemster en zeker voor herhaling vatbaar.

Voor Ladies Voice was deze avond tevens de afsluiting van het seizoen; Dameskoor Middelwijck houdt echter nog t/m 16 juli de repetities op maandagmiddag vanaf 13.45 uur in de recreatiezaal van Middelwijck. De allerlaatste middag wordt tevens voor de bewoners van het Middelwijck een gezellige afsluitingsmiddag met mooie liedjes gehouden. Na de vakantie zal volop worden toegewerkt naar de het 40 jaar bestaan van het koor met een jubileumconcert op 18 november.