Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Jubileumconcert Dameskoor Middelwijck voor jong en wat ouder met volle zaal en in opperbeste sfeer
Middenbeemster, 18 november 2018    

Al vanaf augustus 2017 werd door de leden van dameskoor toegewerkt naar het jubileumconcert op 18 november 2018. Het moest een spatterende 40 jarige verjaardag worden en zingen is een van de fijnste dingen is die samen en in harmonie kunnen. Zo was opnieuw het verzoek aan Marie Schroevers van het Beemster Kinderkoor uitgegegaan of dit koor met allemaal heel jonge zangertjes aan het jubileumconcert zou willen meewerken.
Als verslaggever van deze site is het natuurijk niet goed om een recensie te schrijver. Maar wel over de grote voldoening die je zelf als koorlid ervaart van de ontspannen sfeer, in de bomvolle zaal, waarin veel ouders met kinderen. Want was het bijzonder leuk om met deze prille jeugd een aantal liedjes samen te kunnen zingen. De leden van het jonge koor kregen zelfs de kans om zich in solo's te laten horen. En iedereen voelde zich trots omdat het allemaal zo goed en gezellig verliep.
Op de foto hierboven, genomen door Geert Heikens, zijn alle deelnemers aan het concert door de lens gevangen, inclusief Niek Hartog (pianist), Jan Maarten Koeman (dirigent kinderkoor) en Marja Boerke (dirigent Dameskoor Middelwijck; helemaal links op de foto is nog net het kruintje van Tiny Mol (pianist van het Kinderkoor) te zien.

Want wat voel je je goed dat je nog actief samen fijne liedjes maar liefst driestemmig kan zingen,ook al heb je minstens 7 kruisjes achter je staan. Het maakte niet uit: klassiek, maar ook hedentijds, musical of volksliedjes, liedjes die zowel gedragen als vlot horen te worden gezongen en dat heeft niets te maken met de rek die er al of niet uit zou zijn. Kijk: huppelen en springen, dat doen we niet meer; dat laten we over aan de jonkies van het Kinderkoor. Ampers zes jaar mogen ze lid worden en het is bijzondere knap dat ze onder de spirituele leiding van dirigent Jan Maarten Koeman al in enkele weken de tekst uit het hoofd zingen.
Je zou willen dat alle kinderen van de Beemster zouden gaan meezingen.
Deze foto is eerder gemaakt in Zuidoostbeemster, waar een deel van het koor elke woensdagmiddag (16.30 uur) repeteert. In Middenbeemster is dat op vrijdagmiddag (16.00) onder leiding van Minke Huizinga.

En om nog even terug te komen op deze fantastisch feestelijke middag, die in het teken stond van het jubileumlied, geschreven door Thomas Hessels (tekst) en Jetse Bremer (componist): Klanken vliegen op vleugels, was een overweldigend finale, waaraan alle aanwezigen met enthousiasme het refrein meezongen.

Klanken vliegen op vleugels Jou en mij tegemoet
Ze raken je aan, ze laten je gaan
dát is wat zingen doet
Klanken vertellen verhalen over wat komt en wat gaat
De samenzang geeft gevoel dat je leeft
Het is voor een lied nooit te laat!

Dameskoor Middelwijck voelt zich na 40 jaar dus nog fit genoeg om op te stomen naar de halve eeuw. Nu telt het koor nog ongeveer 25 leden, maar het is begrijpelijk dat er op deze leeftijd wel gaten kunnen vallen in het ledenbestand. We zouden het heel leuk vinden als er dames zijn, zo in de leeftijd van 50-100 jaar, die zich bij ons willen voegen om samen deze schone kunst te beoefenen. Elke maandagmiddagis er repetitie van 13.45-15.45 uur in Middelwijck. Kom eens luisteren en ervaar de prettige sfeer, waarin wordt gerepeteerd.

Omhoog