Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Jongerenmusicalgroep BOTT van start met 'Belle en het Beest'
 

Op vrijdag 28 september ging de jongenmusicalgroep BOTT in de bovenzaal van 'De Keijserin' van start met de repetities van een nieuwe musical. Dit jaar heeft BOTT gekozen voor ‘Belle en het beest' over een prins die geen liefde kan geven en daarom verandert in een afzichtelijk beest. 
De belangstelling van tieners uit Beemster en omstreken in de leeftijd van 10-18 bleek groot. Niet minder dan 30 jongelui zijn enthousiast begonnen met het instuderen van de leuke liedjes. Ze waren er nog niet allemaal deze eerste repetitie, maar met de nu aanwezige 25 waren er  genoeg om te zien en vooral te horen hoeveel plezier ze aan het zingen, maar ook aan het samen theater maken beleven. 

  Ze waren er niet allemaal voor het eerst. Een groot deel heeft al eerder met BOTT een musical opgevoerd en zich al een status van acteur/actrice aangemeten, ook zonder geselecteerd te zijn voor een rol. Nico hoeft het niet helemaal alleen te doen, want hij heeft grote steun aan Minke Huisinga en Marije Hottinga. Wonderwel bleek de groep al een deel uit de musical redelijk goed uit het hoofd te kunnen zingen. Om de waarheid te zeggen: tijdens een kampweekend hadden ze elkaar weer ontmoet of met elkaar kennis gemaakt en gerepeteerd. Aan het eind van het kampweekend werd dit ook al uitgevoerd voor de ouders. Omdat alles wat snel wordt ingestudeerd ook weer snel wordt vergeten, werd de scene nog eens goed doorgenomen.

Tijdens deze repetitie, waarin de betoverde bedienden van het kasteel: voorkomen, werden door regisseur Nico Schroevers een paar jongelui even uitgepikt om dee personages van mevrouw Theepot, Lumiëre en Tick, in de musical in te vullen. Vrijwilligers waren er genoeg want vingers werden als wapperende vlaggen uitgestoken.
Deze groep telt ook een aantal leden van het Noord-Hollands Selectiekoor en dat zijn natuurlijk al ervaren zangers. Genoeg talent is er dus wel aanwezig om er in maart en april 2019 een daverende uitvoering van te kunnen geven in de kerk, de Z-INN kapel en in Breidablick. Er zijn al vier uitvoeringen gepland, maar wie weet, worden er nog we; meer reprises gegeven.

 
  Er werd ook al aandacht besteed aan het volume, waarbij de groep werd gesplitst en de twee groepenlieten elkaar horen wie al zingend het meeste, maar natuurlijk ook het mooiste geluid kon produceren. Minke en Marije fungeerden als jury.
Aan beweging werd eveneens aandacht besteed. En zo moet de musical gaan groeien. Schroevers heeft een hele kluif aan dit zeer enthousiaste, maar ook nogal rumoerige volkje. Hij gaat de musical tekstueel aanpassen aan de groep, waarbij hij terzijde wordt gestaan door Marije. "Onze tieners moeten zeker het gevoel krijgen dat niet alleen de grote rollen leuk zijn en dan gaan wij naar de verdeling en dat is altijd een hele klus."
Belle en het beest is een sprookje en dat speelt zich voornamelijk af in een betoverd kasteel. Voor de uitvoering moeten er uiteraard prachtige decors en attributen voor komen. Schroevers maakt zich daarover geen zorgen. Hij weet zich gesteund door een goede 'crew' want ook dit jaar zullen nieuwe ouders met decorervaring mee willen helpen.

De wekelijkse repetities zijn op vrijdagavond 19.30 in de Keyserin, Middenweg 148.
Kosten 60 € voor een heel seizoen.
Info/opgave peterdijkman@ziggo.nl
 
Omhoog