Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Luilekkerland in de Blauwe Morgenster op 25ste verjaardag
met 'Heel de Blauwe Morgenster bakt'
Middenbeemster,
Al weer 25 jaar geleden werd de nieuwe o.b.s. De Blauwe Morgenster op het Tobias de Coeneplein in gebruik genomen. In de week van 15-20 oktober 2018 werd de eerste kwart eeuw feestelijk gevierd. Deze week begon meteen al met een activiteit waarbij ouders en leerlingen tijdens het voorafgaande weekend onder het motto: ‘Heel de Blauwe Morgenster bakt’ aan het werk waren gezet. Gezien de grote hoeveelheid aan aangevoerde taarten was aan die inspirerende opdracht blijkbaar met veel enthousiasme gevolg gegeven.
 
Aan de taartenbakopdracht was tevens een prijsvraag verbonden. Klasgenoten en onderwijzers mochten de taarten beoordelen naar vorm, kleur en smaak. Ook burgemeester Joyce van Beek was uitgenodigd om te jureren.   In alle taarten was wel het motief van 25 aangebracht. Een keuze te maken uit zoveel soorten taarten was al lastig, maar de smaak? Er kon natuurlijk aan de jury niet gevraagd alles te proeven.
 
Tenslotte werd een keuze gemaakt en die viel op een bruine taart met veel gekleurde snoepjes. Daarvan werden kleine stukjes afgesneden en ter jurering aangeboden aan de burgemeester, banketbakker Eric Meijssen en Juf Marja.   Na die eerste overheerlijke hapjes waren er nog andere taarten te jureren, maar er waren natuurlijk te veel om ze allemaal door de juryleden te laten proeven. Dat gebeurde echter later in de klassen door de leerlingen zelf, zodat iedereen er ook even heerlijk van luilekkerlandtaarten kon genieten.
Omhoog