Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Deen nodigde ouderen voor rijk verzorgde lunch
Middenbeemster, 4 oktober 2018    
Deen Supermarkt in Middenbeemster had de Nationale Ouderendag aangegrepen om de 65plussers een pleziertje te bezorgen: een heerlijke lunch op vrijdagochtend 5 oktober in de Tuinzaal van Middelwijck. Dit door de plaatselijke grutter aangeboden buitenkansje was niet voor dove oren gezegd. De belangstelling was overstelpend. Niet minder dan 75 aanmeldingen, waaronder ook die van bewoners van het Beatrixpark, Middelhof en Dagopvang. In de winkel zelf konden klanten zich aanmelden. Zo zaten tegen lunchtijd de hele tuinzaal vol met hongere ouderen gezellig rond de feestelijk gedekte tafels.
Croissants op de bordjes klaargelegd, krentenbollen en manden vol (zoete) broodjes lachten de gasten toe. Natuurlijk gingen de koffie- en theepotten gul rond, verzorgd door enkele personeelsleden van Deen zelf, maar ook die van Middelwijck hielpen een handje mee.
Van eenzaamheid op deze Nationale Ouderendag was hier even helemaal geen sprake.
Voor de bewoners van Middelwijck is het namelijk al een hele poos geleden dat het gebruiken van de gemeenschappelijke maaltijd rond het middaguur in de recreatiezaal werd geschrapt. Thans nuttigen alle bewoners de thuisbezorgmaaltijden solo in hun eigen appartement.
Maar een lunch als deze was toch heel wat gezelliger, zo met elkaar. Iedereen had wel wat te vertellen, zodat de heer A.Avé, chef bij Deen, even moeite had om zijn stem boven het vrolijk geroezemoes uit te krijgen.
Hij vertelde dat Deen in het verleden met acties vooral aan de jeugd aandacht schonk, maar deze bijeenkomst, die met zo veel vreugde werd i gevuld, zou in de toekomst wel eens aanleiding kunnen zijn voor herhaling.
Voor Deen was het natuurlijk geen probleem om te zorgen voor voldoende heerlijke broodsoorten, beleg en fruit. Alles uit de winkel dus, evenals de prijsjes die gewonnen konden worden bij het Rad van Avontuur.
 
Omhoog