Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Beste mensen, bedankt allemaal voor jullie fijne reacties
Afscheid na 35 jaar krantenagentschap
Middenbeemster, 18 oktober 2018    
  Het was voor het echtpaar Jaap en Tinie Bakker uit de B.Hollanderstraat Middenbeemster, een hele stap om te besluiten het agentschap en de bezorging van kranten in Middenbeemster te stoppen. Vijf en dertig jaar lang, hebben zij De Volkskrant, De Telegraaf, Het Algemeen Dagblad of de Nieuwe Noordhollandsche Courant (Thans Dagblad Waterland), in totaal hebben ze zo'n honderd kranten per dag bij de abonnees in de bus gestopt. Ze kweten zich met veel toewijding van hun taak om alle kranten, ongeacht de weersomstandigheden, stipt op tijd om 7.00 uur te hebben rondgebracht.
In wezen begon hun zesdaagse werkweek echter al om 4.00 uur. Dan werden de pakken kranten opgehaald om te worden gesorteerd voor verdere verspreiding.
Maar ach als je dat al zo lang hebt gedaan en al dik over de zeventig bent, wordt het natuurlijk wel eens tijd er een punt achter te zetten.
Persoonlijk kwam Tiny nog van een heleboel abonnees persoonlijk afscheid nemen. Hoe zeer hun werk werd gewaardeerd bewijst wel het briefje op het raam van de supermarkt
Omhoog